You are here
Home > Actualitate > Aripioare de pui cu sos de rodie – Reteta Zilei
loading...

Aripioare de pui cu sos de rodie – Reteta Zilei

O gustare inedită şi plină de gust. Aripioarele de pui cu sos de rodie,un preparat potrivit pentru o masă delicioasă de weekend, uşor de prepart şi savuros.

Aripioare de pui cu sos de rodie – Reteta Zilei

NGREDIENTE:

– 1,8 Kiligrame de aripioare de pui;
– Două ceşti de făină;
– O linguriţă de pudră de usturoi;
– Trei linguriţe de sare;
– 1/2 linguriţă de piper negru măcinat;
– 1/2 linguriţă de boia de ardei;
– Trei ceşti de suc de rodie;
– 1/2 ceaşcă de afine;
– 1 1/2 ceşti de miere;
– O linguriţă de oţet balsamic;
– 1/2 ceapă;
– Doi căţei de usturoi;
– 1/2 linguriţă de cimbru proaspăt;
– Seminţe de rodie;
– Ceapă verde;

Mod de preparere:

Se perîncălzeşte cuptorul la o temperatură de 190 de grade. Într-un castron mare se amestecă făina cu pudra de usturoi, sarea, piperul şi boiaua de ardei. Se adaugă aripioarele de pui în amestecul de făină şi se amestecă până ce acestea sunt acoperite în mod unifor. Se aşează aripioarele într-o tavă de copt, într-un singur strat şi se introduc la cuptor timp de aproximativ 40-45 de minute. Între timp se pregăteşte sosul. Într-o cratiţă mare, la foc mediu, se combină sucul de rodie, mierea, oţetul balsamic, afinele, ceapa şi usturoiul. Se aduce la fierbere şi se găteşte, amestecând ocazional, aproximativ 20 de minute până ce sosul capătîă textura dorită. Se transferă într-un castron îndepîărtând afinele, ceapa şi suturoiul. După ce puiul este găţit se asezonează

Citeste si: Horoscop 4 octombrie 2017. Berbecii trebuie să-şi stăpânească ieşirile, Horoscop Zilnic

Lasă un răspuns

Top