You are here
Home > Actualitate > Sapau la TUNEL „Jaful secolului”, evitat în ultimul moment în Sao Paulo, Brazilia
loading...

Sapau la TUNEL „Jaful secolului”, evitat în ultimul moment în Sao Paulo, Brazilia

Mai mulți infractori brazilieni care au săpat un tunel cu o lungime de 600 de metri credeau că vor ajunge în proximitatea seifului unei bănci din Sao Paulo, însă tentativa lor de a realiza „jaful secolului” s-a încheiat la închisoare, informează miercuri AFP.

După trei luni de anchetă, Poliția locală a ajuns la concluzia că acel pasaj subteran, o structură cu un grad ridicat de sofisticare, susținut de stâlpi din metal, era pe punctul de a ajunge în apropiere de seiful unei filiale a Băncii Braziliei din Sao Paulo, capitala economică a țării.

Șaisprezece suspecți au fost chestionați luni seară. Potrivit autorităților, ei sperau să fure din seiful băncii suma de 1 miliard de reali (aproximativ 270 de milioane de euro).

Citeste si: Horoscop 4 octombrie 2017. Berbecii trebuie să-şi stăpânească ieşirile, Horoscop Zilnic

„Ar fi fost jaful secolului”, a declarat comisarul Fabio Pinheiro Lopes într-un interviu acordat postului de televiziune Globo.

Conform autorităților, lucrările de amenajare a tunelului au debutat în urmă cu patru luni din subsolul unei case aflate în apropiere de acea bancă.

Placat cu scânduri din lemn la nivelul tavanului, tunelul era înzestrat și cu un sistem de iluminat electric.

„Banda a investit 4 milioane de reali (aproximativ 1,1 milioane de euro), câte 200.000 pentru fiecare participant”, a adăugat același comisar brazilian.

Anchetatorii bănuiesc că unii dintre membrii acestui grup infracțional au luat parte la unul dintre cele mai emblematice jafuri comise în ultimii ani în Brazilia, în 2005, în Fortaleza, o localitate din nord-estul țării.

Lasă un răspuns

Top