You are here
Home > Actualitate > VIDEO: Interviu cu fata care i-a salvat viața românului din Las Vegas: Mâna mea era plină de sânge!
loading...

VIDEO: Interviu cu fata care i-a salvat viața românului din Las Vegas: Mâna mea era plină de sânge!

Luca, tânărul de 23 de ani originar din Cluj, rănit în atacul armat din Las Vegas, îi datorează viaţa unei tinere care a reuşit să-l salveze când s-a pornit ploaia de gloanţe!

Chiar dacă era în mijlocul atacului, fata a găsit puterea să îl ajute pe Luca în mijlocul infernului şi l-a susţinut până la sosirea echipajului medical.

Între timp, veştile despre starea de sănătate a tânărului sunt din ce în ce mai bune: împuşcat în piept și operat, el a reuşit acum să se ridice din pat şi să facă primii paşi.

În noaptea tragediei, Lenea şi Luca lucrau în baruri diferite în cadrul festivalului din Las Vegas, unde a avut loc atacul armat. Cei doi s-au cunoscut cu doar câteva minute înainte să înceapă ploaia de gloanţe. La un moment dat s-a creat haos în jurul lor şi şi-au dat seama că cineva trăgea cu o armă în mulţime.

Au încercat să fugă din calea proiectilelor, dar tânărul român a fost rănit grav.

Lenea Sampson: “Eram în spatele lui şi mi-am dat seama că a spus “am fost împuşcat, am fost împuşcat!”. Am zis “nu e nicio problema, ne descurcăm!”. Mâna mea era plină de sânge, am văzut poză cu mama lui pe telefon şi am realizat că nu pot să îl las acolo. Trebuie să ne mişcăm, să părăsim zona. Toată lumea urla, oamenii luptau pentru vieţile lor.”

Tânăra nu a vrut să îl lase în urmă şi a luptat ca Luca să rămână în viaţă.

Lenea: “Siguranţa era cea mai importantă pentru noi, aşadar am început să urlu după ajutor. Un domn din Canada, nici până astăzi nu îi ştiu numele, ne-a ajutat să îi apăsăm rănile lui Luca şi să îl ducem să primească ajutor şi să ajungă la spital. Am stat cu el, îi ţineam mâna, toată lumea îmi zicea că nu este familia mea şi că trebuie să plec. Şi am zis “nu plec nicăieri, până nu îmi zice el că trebuie să plec!”. Şi Luca mi-a zis să stau şi am încercat să îl ţin conştient. ”

Luca şi familia lui o consideră acum pe Lenea un înger păzitor, iar între cei doi s-a legat o prietenie pe viaţă.

Lenea Sampson: “De fiecare dată când vine cineva la el în vizită mă prezintă că şi “Lenea, îngerul meu păzitor” , “Ea e fata care mi-a salvat viaţa”. Când am văzut poza cu mama lui pe telefon mi-am văzut copilul meu stand acolo şi niciodată nu mi-aş dori ca cineva să îmi lase băiatul în urmă, aşadar nu l-am lăsat nici eu pe el. Nu ştiu nici până astăzi cum am făcut-o. E oribil că toată lumea trece prin asta, sunt devastată, e ceva ce vezi doar în filme şi niciodată nu crezi că poţi trece prin asta.”

Traian Iclodean, tatăl lui Luca: “Drumul va fi lung pentru el şi cea mai mare problemă va fi pentru el să se recupereze psihic. Copiii ăştia au fost traumatizaţi efectiv. Lenea e îngerul lui Luca, e o parte din familie. Nu ştiu dacă ne vom putea revanşa vreodată faţă de ea. Noi nu putem decât să ne rugăm pentru ea în fiecare zi”.

Luca se află în plin proces de recuperare după ce medicii i-au înlăturat aproape două treimi din plămânul drept.

Chiar dacă a făcut câţiva paşi, are încă dureri puternice în zona pieptului, dar medicii sunt optimişti în privinţa vindecării complete.

Interviu cu fata care i-a salvat viața românului din Las Vegas: Mâna mea era plină de sânge!

Românul rănit în Las Vegas respiră singur. Unde puteți dona pentru tratament

Luca Iclodean, tânărul de 23 de ani originar din Cluj, împuşcat în cumplitul atac din Las Vegas, a fost deconectat de la aparate şi respiră singur, dar va trece printr-o lungă perioadă de recuperare.

Prietenii din Statele Unite au creat o acţiune de strângere de fonduri, pentru ca familia să poată acoperi terapiile atât de importante, după intervenţia chirurgicală. Oamenii s-au mobilizat şi doar într-o singură zi s-au strâns aproape 10.000 de dolari.

Familia tânărului ne-a povestit că medicii i-au înlăturat aproape două treimi din plămânul drept. În acest moment Luca se simte ceva mai bine şi respiră singur, dar greul nu a trecut.  Va avea nevoie de îngrijiri medicale pe o perioadă lungă, spun medicii, iar ajutorul oferit acum este foarte important.

Luca a plecat din România în urmă cu mai mulţi ani, împreună cu familia şi lucra ca barman în Las Vegas. Povestea lui a impresionat o lume întreagă, aşa că pe platforma online gofundme.com, la secţiunea Luca’s Recovery, oamenii au donat până acum 10.087 dolari, dar au lăsat şi mesaje de încurajare.

Tatăl lui Luca: L-a salvat o fată care ne-a povestit că el tocmai ieşise de după bar să aducă nişte baxuri cu apă

Traian Iclodean, tatăl tânărului rănit în atacul din Las Vegas, a povestit pentru Mediafax cum a ajuns fiul său să fie rănit în atacul din Las Vegas şi cum a fost salvat Luca de o fată care se afla în zonă.

”E barman, nici măcar nu s-a dus să se distreze acolo. L-a salvat o fată care ne-a povestit că el tocmai ieşise de după bar să aducă nişte baxuri cu apă şi când s-a întors, la prima rafală de împuşcături, nu şi-a dat seama ce este pentru că toţi au crezut că sunt artificii, la a doua rafală, l-a nimerit şi pe el. Dacă nu pleca din bar, nu ar fi păţit nimic, dar asta a fost soarta. Prima dată am vorbit cu fata, care l-a salvat, care este absolut şocată de ce s-a întâmplat acolo. Când Luca a căzut, ea s-a urcat peste el şi când a pus mână pe spatele lui, s-a umplut de sânge şi nu îşi dădea seama de unde şi Luca îi spunea că il arde spatele. Şi s-a dus repede să cheme salvarea, l-a scos de acolo pentru că lumea se călca în picioare şi l-a băgat într-o salvare, care nu avea nici măcar pat, l-au pus pe jos şi aşa l-a dus la spital”, a declarat pentru Mediafax Traian Iclodean, tatăl lui Luca.

Bărbatul susţine că a fost surprins de sprijinul pe care România l-a acordat lui Luca, dar şi de mobilizarea prietenilor săi din SUA, care au deschis un cont de donaţii pentru tratament.

“Eu am rămas foarte surprins de România pentru că e prima oară când văd românii foarte uniţi în cazul unei persoane necunoscute. El o să vină în concediu în România pentru că moare de drag să meargă în România, iubeşte ţara aia mai mult ca orice. Cât e el de american, crescut în America, numai în România vrea să îşi facă vacanţele. Noi avem rudele în România. Cel mai mult îi place shaorma. Când se dă jos din avion, primul lucru pe care îl face se duce la shormerie, zice că americanii nu ştiu să facă shaorma. E un copil plin de viaţă, cu un suflet foarte mare şi de abia aşteptăm să îşi revină complet”.

Lasă un răspuns

Top