You are here
Home > Actualitate > David Cameron s-a angajat în sectorul financiar privat
loading...

David Cameron s-a angajat în sectorul financiar privat

Fostul premier britanic David Cameron s-a angajat în sectorul financiar privat

Fostul premier britanic David Cameron s-a angajat la First Data Corporation, a anunțat vineri această corporație americană.

Este primul loc de muncă în sectorul privat pentru Cameron, după demisia sa în urma referendumului prin care s-a decis retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană, menționează Reuters. Între timp, el a ocupat ca voluntar mai multe funcții neplătite, printre care cel al organizației caritabile Alzheimer din țara sa. Ca și predecesorul său Tony Blair și prin intermediul aceleiași firme, David Cameron a ținut și discursuri plătite.

La sfârșitul mandatelor în fruntea guvernului, și alți politiceni britanici de rang înalt s-au orientat către sectorul financiar, reamintește Reuters. Blair s-a angajat la banca JP Morgan, iar Gordon Brown — și el fost prim-ministru — la firma de management al investițiilor PIMCO.

First Data gestionează tranzacțiile cu carduri de credit și de debit pentru circa șase milioane de comercianți din întreaga lume, iar fostul prim-ministru va contrinbui la consolidarea bazei de clienți de pe piețele cheie și la promovarea expansiunii în alte regiuni ale lumii. „Experiența și sfaturile lui David Cameron sale vor fi inestimabile”, a declarat Frank Bisignano, președinte și director general al corporației, care nu a dezvăluit cu cât vor fi plătite aceste servicii.

Lasă un răspuns

Top