You are here
Home > Actualitate > Guvernul spaniol dorește alegeri în Catalonia pentru a pune capăt crizei
loading...

Guvernul spaniol dorește alegeri în Catalonia pentru a pune capăt crizei

Guvernul spaniol le-a cerut vineri separatiștilor catalani, care amenință cu declararea unilaterală a independenței Cataloniei, să-și dizolve parlamentul și să convoace alegeri în această comunitate autonomă a Spaniei pentru a depăși criza dintre Madrid și Barcelona, relatează AFP. citat de agerpres.ro

Guvernul spaniol dorește alegeri în Catalonia pentru a pune capăt crizei

Ar fi bine să începem să închidem rana trecând prin Parlamentul Cataloniei (…) prin alegeri regionale”, a declarat Inigo Mendez de Vigo, purtătorul de cuvânt al guvernului, în cadrul unei conferințe de presă organizată la sfârșitul unei reuniuni a Consiliului de Miniștri.

Referendumul pentru independență, desfășurat pe 1 octombrie fără liste electorale, fără observatori și care a fost declarat anticonstituțional de justiția spaniolă, urma să aibă ca rezultat la începutul săptămânii viitoare o declarație unilaterală de independență a Cataloniei.

Discuțiile care durează de mai mulți ani între guvernul central și cel catalan au provocat în Spania cea mai gravă criză politică după tentativa de lovitură de stat din februarie 1981.

Premierul spaniol Mariano Rajoy refuză să discute despre un referendum pentru autodeterminare în Catalonia, argumentând că Legea supremă îl interzice și că toți spaniolii ar trebui să se pronunțe cu privire la viitorul țării lor.

Lasă un răspuns

Top