You are here
Home > Actualitate > MITĂ de un MILION de EURO la ANAF. Procurorii au făcut prima REȚINERE
loading...

MITĂ de un MILION de EURO la ANAF. Procurorii au făcut prima REȚINERE

Ancuţa Anda Macovei, director al Direcţiei Tehnologia Informaţiei, Comunicaţii şi Statistică din cadrul ANAF a fost reținută pentru luare de mită.

MITĂ de un MILION de EURO la ANAF. Procurorii au făcut prima REȚINERE

Este vorba de o mită în valoare de un milion de euro, sumă luată când Ancuţa Anda Macovei era director al Direcţiei Tehnologia Informaţiei, Comunicaţii şi Statistică Vamală din cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor. Aceasta a fost reținută de procurorii anticorupţie pentru luare de mită, informează DNA, conform AGERPRES.

„În anul 2010, în calitate de director al Direcției Tehnologia Informației, Comunicații și Statistică Vamală din cadrul Autorității Naționale a Vămilor, inculpata Macovei Ancuța Anda a pretins, pentru sine și pentru o altă persoană din conducerea instituției, de la reprezentanții a două societăți comerciale, un procentaj de 25% din valoarea unor contracte de mentenanță pentru aplicațiile componente ale Sistemului Informatic Integrat Vamal al Autorității Naționale a Vămilor pentru ca, în schimb, să organizeze procedura de licitație astfel încât să fie câștigată de o asociere din care făceau parte și cele două firme, să asigure buna derulare a contractelor și efectuarea plăților aferente. Din suma cerută, inculpata Macovei Ancuța Anda a primit, în perioada 2010 — 2014, pentru sine și pentru cealaltă persoană, suma totală de aproximativ 1 milion euro, contravaloarea unei deplasări în SUA și bunuri materiale de valoare,” se spune în comunicatul transmis presei de către DNA.

Lasă un răspuns

Top