You are here
Home > Actualitate > Nouă lucruri pe care trebuie să le faci în fiecare zi înainte de ora 9 dimineața
loading...

Nouă lucruri pe care trebuie să le faci în fiecare zi înainte de ora 9 dimineața

Dimineața este extrem de importantă. Este fundația pe care se construiește întreaga zi. Modul în care alegi să îți petreci dimineața poate prezice cum îți va fi ziua.

Pentru a-ți construi o zi relaxantă, plină de bunătate, dragoste și plăcere, folosește-te de singurul lucru care îți poate influența acea zi – dimineața. Iată nouă lucruri care te vor ajuta să îți faci ziua mai bună:
1. Trezește-te mai devreme

Dacă diminețile îți sunt haotice, soluția e simplă: trezește-te mai devreme. Sigur că trebuie să mergi la culcare mai devreme seara.
Ajustează treptat, trezește-te cu doar 10 minute mai devreme în fiecare săptămână pentru următoarele 6-9 săptămâni. Vei observa diferența de la o zi la alta. Timpul suplimentar te va ajuta să eviți stresul, încetineala și alte dureri de cap inutile.

2. Meditează asupra bunătății

Începe fiecare zi cu iubire și recunoștință. Dacă te gândești dimineața la privilegiul incredibil de a trăi – a fi, a vedea, a auzi, a gândi, a iubi -, obții un motiv în plus pentru a merge mai departe. Fericirea este o mare parte a vieții tale. Bucuria reprezintă sentimentul prin care apreciezi totul.

Realizează că nu fericirea ne face recunoscători, ci recunoștința ne face fericiți. Fă un obicei din a observa binele pe care deja îl ai și vei vedea mai multă bunătate pe tot parcursul zilei.

3. Întinde-ți corpul

Un lucru simplu, dar uitat adesea. Întinderea corpului are următoarele beneficii:
Creează o gamă mai mare de mișcare în articulațiile corpului.
Sporește flexibilitatea și coordonarea musculară.
Crește circulația sângelui la nivelul diferitelor organe vitale.
Sporește energia fizică și mintală.
Alege un mod de întindere care ți se potrivește. Iar pe parcurs vei observa schimbările

. Bea un pahar de apă înainte de a consuma orice altceva
Corpul tău constă mai mult de 60% din apă, iar dormind toată noaptea fără a bea apă, acesta se deshidratează și are nevoie disperată de hidratare. Oferă-i exact de ce are nevoie. Evită cafeaua, ceaiul sau alte băuturi, înainte de a te asigura că acel pahar cu apă este primul lucru pe care îl consumi dimineața. Te vei simți plin de viață.

5. Nu complica lucrurile
Nu încerca să faci toate lucrurile odată. Nu lucra și nu te stresa, pentru că îți complici ziua dis-de-dimineață. Alege mai degrabă lucrurile care te liniștesc. Oferă-ți timp pentru a savura acel pahar cu apă, pentru a îți întinde corpul, a medita despre recunoștință. Savurează ceaiul/cafeaua, citește câteva pagini. Alege ce îți place.

6. Fă câteva lucruri care te mișcă
Nu-ți planifica o listă de lucruri pe care trebuie să le faci, dar pe care nu vrei cu adevărat să le faci. Privește diminețile ca pe un dar.

7. Citește, examinează sau ascultă ceva care-ți hrănește mintea
Unii dintre cei mai fericiți oameni de succes, citesc câte un pic din Scriptură, cărți care inspiră, articole sau citate. Alții ascultă radioul sau programe care îi motivează să își înceapă ziua. Cheia este de a avea un ritual axat pe absorbția unor doze mici dintr-un conținut care te face mai bun și îți alimentează bazele perspectivei și cunoștințelor.

8. Fii prezent, respiră și apreciază pauzele dintre activități
Diminețile nu sunt doar despre lucrurile pe care le faci, dar și despre pauzele dintre ele, care la fel trebuie apreciate.
Apreciază timpul în care îți torni cafeaua, îți cauți cartea, mergi să îți așterni covorașul pentru meditație, întorci paginile cărții sau stai și admiri răsăritul soarelui. Toate aceste pauze sunt la fel de importante. Nu te grăbi și încearcă să simți fiecare lucru.

9. Mișcă-te cu grație spre cel mai important lucru

Ca ființe umane, suntem orientați spre scopuri. Ne place progresul. Când realizăm unul din obiectivele noastre, zâmbim mulțumiți. Din această cauză oamenii cei mai fericiți sunt și cei mai de succes.
Cheia este de a te concentra pe lucrurile exacte, nu pe cele urgente. Te poți întreba: „De ce este atât de greu să realizez anumite lucruri?” Și răspunsul este simplu: faci prea multe lucruri inutile.

Lasă un răspuns

Top