You are here
Home > Actualitate > Furtuna din Germania a facut prapad, sase victime, drumuri blocate, aeroporturi inchise \ VIDEO
loading...

Furtuna din Germania a facut prapad, sase victime, drumuri blocate, aeroporturi inchise \ VIDEO

Furtună în nordul Germaniei. Șase persoane au murit, trenurile au fost blocate și două aeroporturi închise temporar

Cel puţin şase oameni au murit în nordul Germaniei din cauza unei furtuni puternice, similară cu cea din România de săptămânile trecute. Berlinul, Hanovra şi Hamburg sunt câteva dintre oraşele afectate. Din cauza copacilor căzuţi au fost blocate şosele şi căi ferate. scrie tvr.ro

La Hamburg, rafalele au atins 140 km/h, înainte ca furtuna să se deplaseze spre Berlin şi landurile Saxonia şi Saxonia-Anhalt. De vină pentru majoritatea victimelor sunt copacii căzuţi peste maşini. De multe ori, trecătorii sau alţi şoferi nu au putut face altceva decât să cheme serviciile de urgenţă.

În multe locuri pe unde a trecut, furtuna a stricat grav acoperişurile – cum este şi acest caz din zona industrială a oraşului Bremen.

Toate trenurile din nordul ţării au fost blocate, în special pe linia Hamburg-Berlin, din cauza arborilor căzuţi pe calea ferată, potrivit companiei feroviare Deutsche Bahn. Mulţi călători spun însă că nu au fost informaţi. La Hanovra, o organizaţie caritabilă le-a adus celor blocaţi în gări peste 2.000 de raţii de mâncare.

Chiar şi cele două aeroporturi de lângă Berlin au fost temporar închise. Pompierii din capital[ au intrat în alertă după ce au primit circa 50 de apeluri de urgenţă într-o jumătate de oră.

Lasă un răspuns

Top