You are here
Home > Actualitate > Iranul dezminte disponibilitatea de a discuta programul său de înarmare cu rachete
loading...

Iranul dezminte disponibilitatea de a discuta programul său de înarmare cu rachete

Iranul dezminte disponibilitatea de a discuta cu marile puteri despre programul său de înarmare cu rachete

Un purtător de cuvânt al ministerului iranian de externe a dezmințit categoric vineri știrile potrivit cărora guvernul de la Teheran este dispus să discute cu marile puteri programul său de înarmare cu rachete, informează Xinhua, care preia agenția oficială de știri IRNA.

Aceasta îl citează pe Bahram Qasemi, care a afirmat că dezvoltarea rachetelor este „dreptul inalienabil al Iranului” și va fi continuată în conformitate cu programul național de apărare strategică.

Presa occidentală a anunțat vineri, dintr-o sursă confidențială, că Iranul a sugerat puterilor internaționale posibilitatea de a începe un dialog privind arsenalul său balistic.

„În timpul întrevederilor lor în marja Adunării Generale a ONU de luna trecută, Iranul le-a spus membrilor (marilor puteri) că ar putea discuta despre programul său de rachete pentru a elimina îngrijorările”, a declarat sursa iraniană respectivă agenției Reuters, sub rezerva anonimatului. Oficiali americani și occidentali nu au confirmat însă că secretarul de stat american, Rex Tillerson, a discutat pe această temă cu ministrul iranian de externe, Mohammad Zarif, cu ocazia Adunării Generale a ONU de luna trecută.

Lasă un răspuns

Top