You are here
Home > Actualitate > VIDEO: Siria, Trupele au facut macel in ultimele 24 de ore, anunță armata rusă
loading...

VIDEO: Siria, Trupele au facut macel in ultimele 24 de ore, anunță armata rusă

Siria: Peste 120 de luptători ai Statului Islamic și 60 de mercenari străini uciși în ultimele 24 de ore, anunță armata rusă

Circa 120 de luptători din gruparea jihadistă Statul Islamic și peste 60 de „mercenari” străini au fost uciși în Siria în ultimele 24 de ore, după raiduri aeriene ale forțelor ruse, a anunțat sâmbătă Ministerul rus al Apărării, transmite AFP.

Un post de comandă al teroriștilor și până la 80 de combatanți, între care nouă originari din Caucazul de nord, au fost anihilați în zona Mayadin (est), se arată în comunicatul ministerului.

Alți circa 40 de combatanți ai Statului islamic au fost uciși în apropierea orașului Abu Kamal, se menționează în comunicat.

Cei 60 de mercenari străini erau originari din țări ale fostei URSS, Tunisia și Egipt și au fost uciși în urrma unui raid la sud de Deir Ezzor, potrivit aceleiași surse.

De la intrarea Rusiei în război în 2015 pentru a susține regimul, forțele aeriene rusești au efectuat sute de raiduri. Conflictul din Siria s-a soldat cu peste 330.000 de morți din 2011 până în prezent, cu milioane de persoane strămutate și refugiați, cu pagube și distrugeri de amploare.

Lasă un răspuns

Top