You are here
Home > Actualitate > Conservatoarea cipriotă Stella Kyriakides este noul președinte al Consiliului Europei
loading...

Conservatoarea cipriotă Stella Kyriakides este noul președinte al Consiliului Europei

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a ales-o marți pe conservatoarea cipriotă Stella Kyriakides în funcția de președinte al acestei organizații paneuropene, informează agenția de presă dpa.

Citeste si: Un hacker britanic în vârstă de 18 ani recunoaște că a accesat calculatoarele CIA

Kyriakides îi succede la președinția Consiliului Europei conservatorului spaniol Pedro Agramut, care a demisionat vineri, cu trei zile înainte ca Adunarea Parlamentară să dezbată o moțiune pentru destituirea lui.

Agramunt a stârnit iritarea membrilor Consiliului Europei după ce a avut o întrevedere cu președintele sirian Bashar al-Assad în timpul unei vizite efectuate în martie în Siria.

Oponenții săi l-au acuzat de asemenea că a amânat investigațiile pe marginea acuzațiilor conform cărora membri ai Adunării Parlamentare ar fi primit bani de la Azerbaidjan pentru a vota împotriva unor rapoarte critice.

Consiliul Europei, care este o organizație mult mai mare și separată de Uniunea Europeană (UE), reunind 47 de state membre, se ocupă în special de promovarea drepturilor omului și statului de drept.

AGERPRES/(AS — autor: Adriana Matcovschi, editor: Sorin Popescu, editor online: Simona Aruștei)

Lasă un răspuns

Top