You are here
Home > Actualitate > Ministrul de interne German scandalizat pe colegii săi conservatori cu propunerea sa de instituire a unor sărbători publice musulmane
loading...

Ministrul de interne German scandalizat pe colegii săi conservatori cu propunerea sa de instituire a unor sărbători publice musulmane

Germania: Ministrul de interne i-a scandalizat pe colegii săi conservatori cu propunerea sa de instituire a unor sărbători publice musulmane

Citeste si: Un grup de țigani din România TERORIZEAZĂ un oraș din America! Aruncă gunoi peste tot, își fac nevoile în stradă, nu respectă regulile de circulație, distrug lucruri în magazine și ucid găinile

Ministrul german de interne, Thomas de Maiziere, i-a scandalizat pe colegii său conservatori (CDU/CSU) cu propunerea sa privind instituirea de către Germania a unor sărbători publice musulmane, relatează sâmbătă agenția Reuters.

În Germania trăiesc circa patru milioane de musulmani, dintre care majoritatea au origini turcești. Mulți dintre cei peste un milion de migranți care au venit în Germania din Orientul Mijlociu și din alte părți ale lumii în ultimii peste doi ani sunt musulmani.

Citeste si: MARE ATENȚIE!!! Ce boli poți să iei dacă pupi icoanele din biserică. Avertismentul este cât se poate de SERIOS.

Luând cuvântul în cadrul campaniei pentru alegerile din landul Saxonia Inferioară, care vor avea loc duminică, De Maiziere, membru al Uniunii Creștin-Democrate (CDU), partidul cancelarului Angela Merkel, a afirmat că este deschis ideii ca în unele regiuni din Germania să existe sărbători publice musulmane. ”În locurile unde sunt mulți musulmani, de ce să nu ne gândim să instituim o sărbătoare publică musulmană ?”, a spus el.

Într-un discurs postat într-un audioclip pe site-ul local regional wolfsburg.de, De Maiziere a declarat, de asemenea, că sărbătorile publice din Germania sunt în general creștine și că așa ar trebui să rămână.

Propunerea sa i-a scandalizat pe colegii săi conservatori, care urmează să înceapă săptămâna viitoare negocieri pentru formarea unei coaliții tripartite de guvernare cu Partidul Liber-Democrat (FDP, liberalii) și cu Verzii (ecologiștii). Blocul conservator a câștigat alegerile din septembrie, dar a obținut cel mai prost rezultat al său din 1949, deoarece a pierdut din sprijin în favoarea extremei drepte.

Un membru important al CDU, Wolfgang Bosbach, a declarat pentru cotidianul Bild că în Germania fiecare poate să participe dacă dorește la orice manifestare religioasă, adăugând: ”Dacă statul ar trebui să apere de asemenea sărbătorile non-creștine printr-o reglementare în viitor, atunci aceasta este cu totul altă problemă”.

La rândul său, Alexander Dobrindt, un reprezentant de seamă al Uniunii Creștin-Sociale (CSU), ramura bavareză a CDU, a declarat, tot pentru Bild, că moștenirea creștină a Germaniei nu este negociabilă. ”Noi nu luăm în considerare instituirea unor sărbători publice musulmane în Germania”, a afirmat el.

Citeste si: Doi români eroi la Londra. Au oprit un jaf: ”Unul i-a pus piedică, celălalt l-a legat”

Lasă un răspuns

Top