You are here
Home > Actualitate > Lia Olguţa Vasilescu: „Toate pensiile vor crește”. Ce se întâmplă cu vârsta de pensionare
loading...

Lia Olguţa Vasilescu: „Toate pensiile vor crește”. Ce se întâmplă cu vârsta de pensionare

Lia Olguţa Vasilescu, a anunțat, că noua legea pensiilor va fi finalizată la 1 octombrie și vizează eliminarea tuturor inechităților din sistem.

Citeste si: Doi români eroi la Londra. Au oprit un jaf: ”Unul i-a pus piedică, celălalt l-a legat”

„La ora actuală se fac calcule la Ministerul de Finanțe și împreună cu cei de la Casa Națională de Pensii. După ce vom avea toate calculele financiare, venim cu varianta finală la data de 1 octombrie”, a declarat Vasilescu la Antena 3.

Potrivit ministrului, toate pensiile din sistemul național vor crește, păstrând principiul contributivității. „Pensiile trebuie să crească, vorbim de cele care sunt în sistemul național. La pensiile speciale e altă discuție, unde nu are legătură Ministerul Muncii. Ne-am axat pe varianta care ține de Casa Națională de Pensii.

Citeste si: MARE ATENȚIE!!! Ce boli poți să iei dacă pupi icoanele din biserică. Avertismentul este cât se poate de SERIOS.

Trebuie să crească punctul de pensie până în 2020 la 1775 de lei, asta înseamnă că toate pensiile vor crește automat, păstrăm principiul contributivității și încercăm că nu mai avem inechități în sistem”, a subliniat Lia Olguța Vasilescu. Ministrul Muncii a precizat că nu se modifică vârsta de pensionare a românilor, deși recent a declarat că dorește ca mamele cu mai mulți copii să poată ieși mai repede la pensie.

Citeste si: Scrisoarea unui fizician de la CERN: ” Am facut ceva ce nu trebuia sa facem” – Umbre si siluete au aparut in Accelerator

Lasă un răspuns

Top