You are here
Home > Actualitate > Proteste față de prezența unui lider de extremă dreaptă in Frankfurd, Germania
loading...

Proteste față de prezența unui lider de extremă dreaptă in Frankfurd, Germania

Prezența sâmbătă la Târgul Internațional de Carte de la Frankfurt a unui lider al partidului german de extremă dreaptă AfD a declanșat incidente, iar poliția a intervenit pentru a separa manifestanții rivali, relatează AFP.

Citeste si: Scrisoarea unui fizician de la CERN: ” Am facut ceva ce nu trebuia sa facem” – Umbre si siluete au aparut in Accelerator

Germania: Proteste față de prezența unui lider de extremă dreaptă la Târgul de Carte de la Frankurt

Mai multe zeci de manifestanți de extremă stângă au strigat „Naziștii afară!”, în timp ce contramanifestanți scandau „Toată lumea detestă Antifa!”, a informat agenția germană de presă dpa. „Antifa” este numele pe care și-l dau militanții care susțin că luptă împotriva fascismului.

Citeste si: Doi români eroi la Londra. Au oprit un jaf: ”Unul i-a pus piedică, celălalt l-a legat”

Tulburările au fost provocate de prezența la acest târg anual a lui Bjorn Hocke, unul dintre principalii lideri ai AfD (Alternativa pentru Germania), venit să asiste la prezentarea unei cărți a editurii Antaios, considerată că aparține dreptei dure.

Într-un alt loc al târgului, o conferință dată de doi autori de extremă dreaptă a fost anulată pentru că vorbitorii erau acoperiți de protestele manifestanților, a transmis dpa.

Citeste si: MARE ATENȚIE!!! Ce boli poți să iei dacă pupi icoanele din biserică. Avertismentul este cât se poate de SERIOS.

Aceste incidente au avut loc la trei săptămâni după ce AfD a înregistrat un succes răsunător la alegerile legislative din Germania, obținând aproape 13% din voturi și intrând pentru prima dată în Bundestag, parlamentul federal, la numai patru ani de la înființarea partidului.

Bjorn Hocke este una dintre cele mai controversate figuri ale AfD. El a subiectul unor articole apărute pe prima pagină a ziarelor înainte de parlamentare, după ce a declarat că Germania ar trebui să înceteze să își mai ceară scuze pentru crimele comise în cel de-Al Doilea Război Mondial.

Organizatorii Târgului de Carte, cel mai important eveniment mondial în domeniul editurilor, au condamnat într-un comunicat „provocările țintite” dintre „grupări de extremă stângă și de extremă dreaptă”.

„Târgul de Carte de la Frankfurt este un loc al diversității opiniilor și un spațiu pentru dialog liber”, au subliniat ei.

Prezența în acest an a editorilor de extremă dreaptă la târg a suscitat controverse, unii acuzându-i pe organizatori că oferă o platformă demagogilor.

Antaios, o mică editură care se descrie ca reprezentativă pentru „noua dreaptă”, s-a plâns în cursul săptămânii că unele dintre cărțile expuse i-au fost furate, iar altele murdărite cu pastă de dinți și cafea, în aparente acțiuni de protest.

Această editură a publicat bestsellerul „Finis Germania” (în latină „Sfârșitul Germaniei”), o carte de Rolf Peter Sieferle descrisă de săptămânalul Der Spiegel ca o lucrare „de extremă dreaptă, antisemită și istoric revizionistă”.

Citeste si: Un grup de țigani din România TERORIZEAZĂ un oraș din America! Aruncă gunoi peste tot, își fac nevoile în stradă, nu respectă regulile de circulație, distrug lucruri în magazine și ucid găinile

Lasă un răspuns

Top