You are here
Home > Actualitate > Olt: Depistați cu material lemnos fără documente de proveniență de unde vin cu lemnul?
loading...

Olt: Depistați cu material lemnos fără documente de proveniență de unde vin cu lemnul?

Jandarmii din judeţul Olt au continuat în weekend acțiunile privind respectarea prevederilor legale în domeniul silvic.  O patrulă de jandarmi din cadrul Detaşamentului 4 Jandarmi – Grupa de Jandarmi Supraveghere şi Intervenţie Scorniceşti i-a depistat pe B.I şi T.D., care transportau cu o căruţă cantitatea de 1,214 m.c. material lemnos din specia gârniţă. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că persoanele în cauză au tăiat ilegal şi sustras materialul lemnos din pădurea Pogăneanca, aparţinând Ocolului Silvic Vultureşti, situată la marginea comunei Verguleasa.

Citeste si: Gestul surprinzător facut de fiica Adrianei Iliescu! Nu a mai ținut seama de condițiile exigente impuse de mama

Jandarmii au procedat la stabilirea identităţii persoanelor în cauză, întocmirea procesului verbal de constatare, solicitarea prezenţei unui lucrător silvic, inventarierea, măsurarea/cubarea materialului lemnos, ridicarea şi predarea/lăsarea în custodie a materialului lemnos şi a mijlocului de transport, conducerea persoanelor în cauză la sediul unităţii de poliţie.

Tot in OLT 5 căruțe pline cu lemne la Băbiciu și alta la Verguleasa au fost depistate de jandarmi în acest weekend. Căruțașii s-au ales și cu amenzi, dosare penale, și fără lemne.

Citeste si: Regele Hagi are o prințesă! Micuța Kira a crescut mare! Cum arată acum, la 23 de ani, fata lui Gică Hagi!

A venit vremea rea, se-ntețesc și furturile de lemne. 7 olteni au fost prinși de către jandarmi în acest weekend transportând lemne cu căruțele, pentru care nu au putut prezenta documente legale.

În cauză au fost întocmite acte procedurale sub aspectul săvârşirii faptelor de natură penală, prevăzute şi pedepsite de Legea nr. 46/2008 – Codul Silvic.

Citeste si: CULTIVAȚI această PLANTĂ în grădină!A apărut pe câmpurile din România. Un kg costă cât o garsonieră în București

„O patrulă de jandarmi din cadrul I.J.J. Olt a depistat 5 persoane care transportau cu 5 atelaje hipo, pe raza localităţii Băbiciu, în zona Barajului Frunzaru, cantitatea totală de 1,399 m.c. material lemnos din specia „frasin” şi 1,002 m.c. material lemnos din specia „stejar”, fără a deţine documente legale. Cele cinci persoane au fost sancţionate contravenţional, conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, cu amendă în valoare de 3000 lei fiecare, materialul lemnos fiind predat organelor silvice.

De asemenea, au fost depistate două persoane în timp ce transportau, cu un atelaj hipo, cantitatea de 1,064 m.c. de material lemnos din specia „gârniţă”, provenită din tăierea, fără drept, a unor arbori din pădurea „Pogăneanca”, situată la marginea comunei Verguleasa şi aflată în administrarea Ocolului Silvic Vultureşti. În cauză au fost întocmite acte procedurale sub aspectul săvârşirii faptelor de natură penală, prevăzute şi pedepsite de Legea nr. 46/2008 – Codul Silvic. „, a anunțat Claudia Niță, purtătoruld e cuvânt al IJJ Olt.

Citeste si: Cambridge si Oxford au elaborat un program care reconstituie limba vorbita de omul european de acum 8.000 de ani. Cate cuvinte romanesti sunt

Lasă un răspuns

Top