You are here
Home > Actualitate > Ultima ora: Ministerul Finanţelor: Bacşişul nu se va impozita tot daca
loading...

Ultima ora: Ministerul Finanţelor: Bacşişul nu se va impozita tot daca

Ministerul Finanţelor anunţă că nu are „nici un proiect sau draft de proiect” privind impozitarea bacşişului.Dezminţirea Ministerului vine după ce mai multe site-uri au publicat informaţia că guvernul va impozita bacşişul primit de ospătari şi barmani, scrie Ministerul

Citeste si: Regele Hagi are o prințesă! Micuța Kira a crescut mare! Cum arată acum, la 23 de ani, fata lui Gică Hagi!

Ministerul Finanţelor mai arată că „în cursul săptămânii trecute, o serie de operatori economici şi-au exprimat dorinţa revenirii la reglementări privind evidenţă contabila şi modul de distribuire a acestuia, în cadrul unui eveniment la care au participat şi reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor Publice“.

Citeste si: Cambridge si Oxford au elaborat un program care reconstituie limba vorbita de omul european de acum 8.000 de ani. Cate cuvinte romanesti sunt

„În legătură cu impozitarea bacşişului evidenţiem faptul că, regimul fiscal al acestor sume primite la nivelul persoanelor fizice este deja reglementat, fiind considerate venituri din alte surse. Precizăm că nu au fost iniţiate încă alte discuţii sau întâlniri referitoare la acest subiect“, mai arată comunicatul Finanţelor, publicat pe Facebook.

Bacsisul sta in gatul Guvernului. Ministerul Finantelor pregateste, impreuna cu proprietarii de restaurante, un proiect privind impozitarea bacsisului cu 16%. Astfel, pe nota de plata de la restaurant o sa apara o rubrica noua pentru bacsis, iar clientul va scrie in fata ospatarului cat ii lasa in plus pentru serviciile oferite.

Citeste si: CULTIVAȚI această PLANTĂ în grădină!A apărut pe câmpurile din România. Un kg costă cât o garsonieră în București

Clientul va nota cat lasa bacsis indiferent daca va plati cu cardul sau cash. Dupa ce vor trece prin casele marcat, aceste venituri vor putea fi impozitate.”Bacsis ul nereprezentand un venit salarial consideram ca trebuie impozitat cu 16%, diferenta sa ii apartina ospatarului”, sustine Daniel Mischie, directorul unui lant de restaurante.

Presedintele HORA (Organizatia Patronala a Hotelurilor si Restaurantelor din Romania), Dragos Petrescu, sustine ca acest lucru nu este o ciudatenie pentru cei care calatoresc in alte tari, unde exact asa se intampla. Oriunde in UK, Franta, Italia puteti sa vedeti aceasta rubrica pe care scrie tip”, a spus Petrescu. In 2015, Legea privind aprobarea ordonantei care reglementeaza emiterea bonurilor fiscale pentru toate bunurile sau serviciile a fost promulgata de presedintele Iohannis fara prevederile privind impozitarea bacsisului, abrogate in Parlament, astfel ca bacsisul nu va mai fi evidentiat distinct pe bon.

Prin bacsis se intelege orice suma de bani oferita in mod voluntar de client, in plus fata de contravaloarea bunurilor livrate sau a serviciilor prestate de catre operatorii economici, precum si restul dat de vanzator clientului si nepreluat de acesta in mod voluntar. Bacsisul nu poate fi asimilat unei livrari de bunuri sau unei prestari de servicii.

Citeste si: Gestul surprinzător facut de fiica Adrianei Iliescu! Nu a mai ținut seama de condițiile exigente impuse de mama

Lasă un răspuns

Top