You are here
Home > Actualitate > „Vă așteptăm acasă, dragi români!” Mesajul emoționant al unei românce adresat celor plecați la muncă peste hotare: aveți grijă că pierdeți mult, prea mult și nu se merită!
loading...

„Vă așteptăm acasă, dragi români!” Mesajul emoționant al unei românce adresat celor plecați la muncă peste hotare: aveți grijă că pierdeți mult, prea mult și nu se merită!

Silvia din București a transmis, pe Facebook, un mesaj extrem de emotionant la adresa românilor din țară plecați la muncă peste hotare.

Citeste si: Regele Hagi are o prințesă! Micuța Kira a crescut mare! Cum arată acum, la 23 de ani, fata lui Gică Hagi!

Apelul acesteia, cu toate că este unul simplu, a emoționat prin profunzimea si semnificația specială a mesajului transmis.

Citeste si: CULTIVAȚI această PLANTĂ în grădină!A apărut pe câmpurile din România. Un kg costă cât o garsonieră în București

Iată mai jos mesajul Silviei:

„Frați români, ați plecat în lume pentru un trai mai bun, pentru copiii voștri, pentru frații și părinții voștri! Gest demn de toată lauda și vă apreciem pentru asta, însă… cât timp voi lipsiți, cine îi strânge la piept, cine le asigură afecțiunea, înțelegerea, mângâierile atât de necesare copiilor? Cine îi trezește, cine le pregătește micul dejun, cine îi însoțește în prima zi de școală? Cine îi mângâie când un copil mai mare îi lovește și îi trântește la pământ?

Când se întorc acasă și o găsesc în loc de mama pe bunica bolnavă, cine mai are grija lor, cine îi mai bagă în casă seara de pe drum? Cu ce preț plătesc ei clipele de fericire când veniți în vacanță, acasă, plini de daruri care le fac pentru moment viața mai fericită după care urmează un alt an plin de lacrimi, supărări și doruri de părinți? Mulți dintre copii cad în depresii, cresc cu lipsa mamei și a tatălui iar asta îi poate marca pentru întreaga viață. Unii dintre ei se împrietenesc cu alți copii din anturaje ciudate, care nu dau doi bani pe viață, pe viitor și mulți se sinucid, după cum puteți vedea și voi.

Voi pentru ce vă sacrificați prin lume, cu sufletele fripte de suferințe, sacrificii și dor, iar când v-ați săturat și veniți acasă cu o sumă de bănuți strânși cu lacrimi și amar, înfundați spitalele să vă căutați sănătatea pierdută pe-acolo, prin străinătate?

Oameni buni, se merită să pierdeți atâtea lucruri? Primii pași ai copilului vostru, prima poezie recitată la serbare, balul bobocilor sau de absolvire, prima destăinuire de dragoste a fetei care deja… a crescut, apoi sunt ei, părinții voștri bătrâni și bolnavi, cu mâinile întinse spre voi cerând ajutor, nu-i vedeți și nu le auziți glasul disperat?

Eu vă cred, vă înțeleg, nimeni nu a plecat de fericit, de bine și pentru distracție, ați plecat la muncă și la sacrificii, însă aveți grijă că pierdeți mult, prea mult și nu se merită! Când pierzi ceva, ai șanse să regăsești, însă în aceste cazuri nimic nu va mai putea fi retrăit!

Fraților, nu vă gândiți cum o să vă descurcați dacă veniți acasă, ce-o să faceți, până acum cei ce au rămas în țară s-au descurcat, la fel veți face și voi, doar că acum vă întoarceți cu o experiență de viață în plus, acum, odată întorși acasă, știți ce să cereți conducătorilor țării și sunteți îndreptățiți și în măsură să schimbați soarta acestei țări!

Noi, cei de acasă, vă stăm alături, doar uniți, toți împreună putem și noi să construim și să avem ‘o țară ca afară!’ Acolo cât o să mai suportați umilințele și mizeriile?

Vă așteptăm acasă, dragi români!”

Tu ce părere ai despre mesajul Silviei. Ești de acord sau nu cu ea? Scrie-ne la comentarii opinia ta!

Citeste si: Cambridge si Oxford au elaborat un program care reconstituie limba vorbita de omul european de acum 8.000 de ani. Cate cuvinte romanesti sunt

Lasă un răspuns

Top