You are here
Home > Actualitate > Cine s-ar fi gândit la asta? Iată de ce trebuie să dansăm! Explicațiile cercetătorilor
loading...

Cine s-ar fi gândit la asta? Iată de ce trebuie să dansăm! Explicațiile cercetătorilor

Chiar dacă nu știi să dansezi, sigur îți place să te mişti pe ritmurile muzicii preferate. Iar asta este un lucru bun, spun cercetătorii. Dansul poate aduce o serie de beneficii atât organismului cât şi psihicului nostru.

Citeste si: SOC: O TÂNĂRĂ ROMÂNCĂ S-A ARUNCAT ÎN GOL DE PE CATEDRALA SAINT PAUL ÎN FAŢA TURIŞTILOR

Dacă te mai întrebai ce beneficii îți aduce dansul, trebuie să știi că specialistii germani de la Centrul de boli neurodegenerative din Magdeburg au ajuns la concluzia ca dansul reprezinta cel mai bun antrenament fizic pentru încetinirea îmbătrânirii creierului.

Această activitate este recomandată în special persoanelor de vârsta a treia, potrivit datelor prezentate de revista Human Neuroscience.

Citeste si: Regele Hagi are o prințesă! Micuța Kira a crescut mare! Cum arată acum, la 23 de ani, fata lui Gică Hagi!

Doctorul Kathrin Rehfeld a explicat că acest gen de exerciții are un efect benefic, oprind, oarecum, timpul în loc și întârziind, astfel, ca bătrânețea să pună stăpânire pe mintea celor care acuză o scădere a capacităților fizice și intelectuale.

Studiul s-a bazat pe o analiză comparativa a diferitelor tipuri de exerciții fizice, iar singurul sport care a a prezentat o ameliorare considerabilă a funcționarii creierului uman a fost dansul, a precizat medicul.

La experiment au participat voluntari a căror vârstă medie a fost de 68 de ani.

Iată care sunt beneficiile dansului, indiferent de vârstă:

Dansul este considerat tot o formă de sport, doar că mult mai relaxantă şi mai distractivă decât fitnessul sau aerobicul.

Unul dintre cele mai bune motive pentru care ar trebui să te apuci mai serios de dans ar fi că ajută la slăbit sau cel puţin la menţinera unei greutăţi ideale pentru organismul tău.
Dansul este ca un antrenament cardio pentru organismul tău. Şi aici ai parte de mişcări rapide, un ritm în general alert şi în acest fel se reduce riscul unei boli cardiovasculare.

Dacă dansezi elimini stresul acumulat de-a lungul zilei. În timpul dansului vei uita pur şi simplu de problemele de acasă sau de la serviciu şi te vei lăsa purtat de ritmurile muzicii.

Dacă pe parcurs vei învăţa un dans mai complex, îţi vei pune în funcţiune partea din creier responsabilă cu memoria, pentru a-ţi aduce aminte paşii. Cercetătorii au demonstrat că dansul are efecte benefice asupra persoanelor care suferă de Alzheimer.

Citeste si: Gestul surprinzător facut de fiica Adrianei Iliescu! Nu a mai ținut seama de condițiile exigente impuse de mama

Lasă un răspuns

Top