You are here
Home > Actualitate > De ce trebuie să te speli pe cap cu cafea o dată pe săptămână. Iată ce se întâmplă cu firele albe. Funcționează, nu-i așa?
loading...

De ce trebuie să te speli pe cap cu cafea o dată pe săptămână. Iată ce se întâmplă cu firele albe. Funcționează, nu-i așa?

Ai fire albe, parul uscat, lipsit de stralucire si varfurile despicate? Avem un pont pentru tine! Uita de samponul de comert pentru curatare si foloseste un tratament cu cafea.

Ai nevoie de 300 sau 400 mililitri de cafea, fiarta in ibric. Potrivit site-ului livestrong.com, cafeaua are puteri magice in lupta cu firele de par albe. Dupa ce ai fiert cafeaua, asigura-te ca o pastrezi la temperatura camerei si las-o acolo timp de 25-30 de minute.

Atunci cand a ajuns la temperatura camerei spala-te pe cap cu cafeaua, indiferent daca ai parul deja murdarit. La final, poti folosi un sampon simplu (fara arome) si un balsam pentru clatirea parului. Acest procedeu interesant este benefic tuturor femeilor care vor sa isi ascunda varsta.

Dupa spalare, usuca-ti bine parul cu un prosop, timp de 30 de minute, explică cei de la realitatea.net.

Sfaturi pentru un păr sănătos

Iată câteva sfaturi pentru îngrijirea părului de care trebuie să ții cont de acum înainte dacă vrei un păr frumos și sănătos, care nu trebuie splălat mai des de două ori pe săptămână:

Renunțați urgent la produse de îngrijire precum măști, geluri, fixative sau spume de păr. Ele nu fac decât să vă îngreuneze și mai mult firele de păr și să atragă murdăria.
Dacă ați folosit șampon pentru păr uscat, încetați imediat să mai faceți asta!

Evitați șampoanele cremoase
O spălare corectă a părului presupune două șamponări consecutive. Țineți cont de acest detalui ori de câte ori faceți baie.
Luați—o ușor și nu vă așteptați la minuni peste noapte! Intervalul de timp între spălările părului trebuie crescut treptat.
Temperatura apei cu care vă spălați părul trebuie să fie mai degrabă călduță decât fierbinte. Apa caldă nu face altceva decât să deschidă porii care secretă grăsimea.
În timpul zilei, încercați să vă atingeți părul cât mai rar. Obișnuiți-vă să purtați o coafură lejeră, care să nu vă solicite o atenție specială. Utilizați cu încredere agrafele, pentru a nu fi tentată, spre exemplu, să vă înlăturați cu mâna firele de păr care vă incomodează.

Limpeziți-vă părul cu infuzie de urzică sau musețel. Sunt miraculoase!
În timpul spălării, clățiți-vă părul cu mare atenție. Important să nu rămână deloc pe păr sau pe scalp nicio urmă de șampon sau balsam.
Folosiți uscătorul de păr cât mai rar cu putință.
Dacă probleme cu părul gras devin grave, puteți apela cu încredere la un medic dermatolog.

Lasă un răspuns

Top