You are here
Home > Actualitate > Din SUA: Donald Trump laudă eforturile Greciei pentru a depăși criza
loading...

Din SUA: Donald Trump laudă eforturile Greciei pentru a depăși criza

Președintele american, Donald Trump, a salutat îndelung marți, primindu-l pe premierul elen Alexis Tsipras, lucrul „minunat” făcut de Grecia pentru a depăși dificultățile economice și financiare, relatează AFP.

Citeste si: Cambridge si Oxford au elaborat un program care reconstituie limba vorbita de omul european de acum 8.000 de ani. Cate cuvinte romanesti sunt

„Avem încredere în Grecia”, a declarat Donald Trump într-o conferință de presă organizată în grădinile de la Casa Albă, lăudând „deciziile dificile” luate de Atena în ultimii ani.

Citeste si: SOC: O TÂNĂRĂ ROMÂNCĂ S-A ARUNCAT ÎN GOL DE PE CATEDRALA SAINT PAUL ÎN FAŢA TURIŞTILOR

„Grecia a traversat o perioadă dificilă, dar au făcut un lucru fantastic pentru a reveni și se vor întoarce”, a subliniat el, avându-l alături pe liderul grec — fără cravată, ca de obice

După șapte ani de strictă austeritate bugetară care a dus la pierderea unui sfert din PIB și la explozia șomajului, economia Greciei pare să vadă capătul tunelului cu o creștere așteptată de aproape 2% în 2017, dopată de un număr record de turiști în această vară.

Citeste si: Regele Hagi are o prințesă! Micuța Kira a crescut mare! Cum arată acum, la 23 de ani, fata lui Gică Hagi!

Liderul administrației americane a insistat asupra „potențialului enorm” al acestei țări și a vorbit despre un posibil acord asupra unui contract de modernizare a avioanelor F-16 utilizate de armata elenă, pentru o valoare totală de 2,4 miliarde de dolari.

Reafirmând sprijinul american pentru un plan „responsabil” de reeșalonarea a uriașei datorii a Atenei, el a subliniat că o Grecie „puternică și în creștere” reprezintă un puternic potențial pentru investițiile americane.

Citeste si: Gestul surprinzător facut de fiica Adrianei Iliescu! Nu a mai ținut seama de condițiile exigente impuse de mama

La rândul său, premierul elen a lansat un apel la creșterea investițiilor americane pentru a ajuta țara să iasă din „această criză îngrozitoare”.

Întrebat despre afirmațiile foarte critice pe care le-a făcut în timpul campaniei prezidențiale americane la adresa lui Donald Trump, Alexis Tsipras a evitat un răspuns direct, insistând asupra importanței relațiilor dintre cele două țări.

Atena a revenit în iulie pe piețele financiare și speră ca în vara lui 2018 să iasă de sub tutela bugetară a UE și FMI instituită în 2010.

Citeste si: CULTIVAȚI această PLANTĂ în grădină!A apărut pe câmpurile din România. Un kg costă cât o garsonieră în București

Lasă un răspuns

Top