You are here
Home > Actualitate > Cătina, ginsengul românesc. Pentru ce boli recomandă medicii cătina
loading...

Cătina, ginsengul românesc. Pentru ce boli recomandă medicii cătina

Cătina este supranumită şi „ginsengul românesc” pentru că are proprietăţi similare plantei asiatice.

Acţiunea consumului de cătină asupra organismului este revigorantă, cicatrizantă, astringentă, antiinflamatoare, anticancerigenă și în plus, este un excelent imunostimulator.

Citeste si: Cambridge si Oxford au elaborat un program care reconstituie limba vorbita de omul european de acum 8.000 de ani. Cate cuvinte romanesti sunt

Fructele de cătină se consumă în stare naturală, uscate, sub formă de pulbere, gem, vin, ulei, sirop, suc, tinctură sau ceai.

Citeste si: Mare atentie! A decedat după ce a ţinut o cură de slăbire pe baza de bicarbonat de sodiu alimentar.

Pentru ce este recomandată cătina

Complexul de vitamine pe care îl are în compoziţie, recomandă cătina drept adjuvant în boli ale pielii, sistemul respirator, reproducător, nervos, iar lista ar putea continua.

Combate stresul și diminuează depresia

Cătina este un excelent tonic. Datorită complexului de fosfor, calciu, dar şi vitamina B și C pe care le are în compoziţie, cătina are efect asupra scăderii factorului de stres. În consecinţă, este de mare ajutor în alungarea stărilor de tristeţe, melancolie, oboseală cronică sau depresie.

Excelent tonic cardiac

Cătina albă conţine antioxidanţi, astfel că protejează inima şi vasele de sânge dar scade şi colesterolul.
Are și un efect anticoagulant, fiind bună și în cazul pacienților care au suferit de ateroscleroză, hipertensiune arterială sau sindromul Raynaud.
Are un efect benefic şi în cazul pacienţilor care au suferit deja un infarct miocardic.

ATENŢIE: Cura cu cătină nu înlocuieşte medicamentaţia prescrisă de medic!

Bolile de piele

Uleiul de cătină este recomandat în tratamentul bolilor de piele precum psoriazisul, eczemele, dar și la arsuri, tăieturi, iritații. Uleiul se aplică pe zona cu probleme, de 2-3 ori/zi.

Cătina, este un bun protector al pielii împotriva radiațiilor ultraviolete și un bun revitalizant, deoarece conține vitaminele: A, B1, B2, C, E și K.

Alungă infecţiile şi înlătură anemia

O cură de fructe este de mare ajutor în cazul unor infecţii în organism, indiferent că este vorba despre o infecţie respiratorie, stomacală sau urinară.
Provitamină naturală, datorită conţinutului mare de vitamine şi aminoacizi, cătina este recomandfată pentru fortificarea organismului.

Are efect benefic în lupta cu infertilitatea

Atât în cazul infertilității masculine cât și a celei feminine, o cură de cătină are efect pozitiv, deoarece este reglată activitatea hormonală și este stimulat apetitul sexual.

Citeşte şi: Caz șocant în Marea Britanie: Asistentă româncă, terorizată de vecini.

Lasă un răspuns

Top