You are here
Home > Actualitate > Ce se întâmplă dacă te speli pe cap cu bicarbonat de sodiu. Nu vei mai folosi niciun șampon pentru păr
loading...

Ce se întâmplă dacă te speli pe cap cu bicarbonat de sodiu. Nu vei mai folosi niciun șampon pentru păr

Bicarbonatul de sodiu, ingredientul banal din orice bucătărie poate să facă minuni pentru păr şi ten. Utilizările şi beneficiile bicarbonatului sunt imense şi nu ar trebui să lipsească din nicio bucătărie sau baie.

Citeste si: Mare atentie! A decedat după ce a ţinut o cură de slăbire pe baza de bicarbonat de sodiu alimentar.

Potrivit healthyfoodhouse.com popularitatea banalului praf alb creşte în fiecare zi iar specialiştii îi descoperă tot mai multe întrebuinţări.

Specialiştii au descoperit că bicarbonatul are proprietăţi care sunt benefice pentru păr. Acesta curăţă în profunzime de reziduurile de şampon şi balsam, lăsând părul strălucitor şi mai sănătos după doar câteva aplicări.

Citeste si: Campanie caritabilă: „Încalţă și tu, un copil”. Distribuie daca nu poti sa ajuti

Şamponul cu bicarbonat care îţi salvează părul

Dacă doreşti să foloseşti pentru îngrijirea părului doar ingredinete naturale pentru a nu intra în contact cu produsele chimice atât de dăunătoare sănătăţii, poţi să-ţi faci singură un şampon pe bază de bicarbonat.

Reţeta de şampon cu bicarbonat

Amestecă o parte de bicarbonat cu trei părţi de apă într-o sticlă şi agită recipientul. Poţi ajusta cantităţile în funcţie de lungimea părului.

Citeste si: Regele Hagi are o prințesă! Micuța Kira a crescut mare! Cum arată acum, la 23 de ani, fata lui Gică Hagi!

De exemplu, în cazul în care ai părul lung până la umeri poţi să pui 2 sau 3 linguri de bicarbonat şi trei părţi de apă.

Aplică amestecul obţinut pe părul uscat sau umed, cum îţi este la îndemână. Începi de la rădăcină spre vârfuri. Lasă amestecul să acţioneze 1 – 3 minute şi apoi clăteşte bine.

Citeste si: CULTIVAȚI această PLANTĂ în grădină!A apărut pe câmpurile din România. Un kg costă cât o garsonieră în București

Ţi se va părea dificil la început să-ţi speli podoaba capilară fără spuma făcută de şampon, dar ai răbdare şi vei vedea rezultatele. Pentru a te clăti foarte bine de acest amestec, foloseşte din belşug apă caldă.

După ce ai înlăturat orice urmă de bicarbonat, clăteşte-te cu apă cu oţet.

Fă un amestec din oţet de mere cu apă, în proporţie de 1 la 4 pentru a evita mirosul de oţet puteţi adăuga în această combinaţie câteva picături de ulei esenţial de lavandă, mentă sau rozmarin. Este şi mai indicat să preparaţi dinainte aceste amestec şi să-l păstraţi într-o sticluţă în baie.

Aplicaţi cu atenţie să nu vă intre oţetul în ochi şi distribuiţi amestecul pe toată lungimea părului. După doar câteva astfel de aplicări veţi avea un păr mult mai sănătos şi lucios.

Citeste si: Cambridge si Oxford au elaborat un program care reconstituie limba vorbita de omul european de acum 8.000 de ani. Cate cuvinte romanesti sunt

Lasă un răspuns

Top