You are here
Home > Actualitate > Armata va fi reintrodusă! Sunt vizați tinerii de peste 18 ani
loading...

Armata va fi reintrodusă! Sunt vizați tinerii de peste 18 ani

În prezent, Armata Română numără aproximativ 80.000 de efective, „peste 50.000 de militari având experiența teatrelor de operații”.

Ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, a declarat din acest an va intra în vigoare Legea rezerviștilor voluntari care prevede o perioadă de formare inițială de aproximativ trei luni pentru acumularea cunoștințelor de bază și apoi o convocare anuală, în acest interval rezerviștii militari beneficiind de un stimulent financiar.

Citește și: Cum poți afla care sunt afecțiunile de care suferi. Urmărește-ți trăsăturile feței! 

Potrivit lui Mihnea Motoc, legea rezerviștilor voluntari concepe „un sistem foarte judicios de antrenare atât a celor care au avut la un moment dat în cariera lor o formație militară, cât și a celor care nu au niciun fel de pregătire militară”.

„Serviciul militar obligatoriu a fost introdus în anumite condiții în Lituania, vorbim de țările aliate, în România a fost suspendat pe timp de pace în 2007, era firesc să fie așa în condițiile în care mergeam spre constituirea unei armate profesioniste, exclusiv profesioniste, de atunci a trecut ceva timp și este evident că s-a resimțit de ceva timp, cu ani în urmă, un gol, o nevoie de a completa resursele pe care le putem mobiliza, pe care ne putem baza la un moment dat.

Citește și: Un bebeluș s-a născut cu părul alb! Când doctorii au dezvăluit motivul, părinții au rămas fără glas!

În final s-a găsit o formulă legislativă bună, avem adoptată legea rezervistului militar, lege care concepe un sistem foarte judicios de antrenare atât a celor care au avut la un moment dat în cariera lor o formație militară, cât și a celor care nu au niciun fel de pregătire militară.

În esență este vorba de antrenarea acestora într-o perioadă de formare inițială, probabil 3,4 luni în care acumulează cunoștințele de bază, după care, anual, se face o convocare de instrucție, de două săptămâni, 15 zile, de actualizare a pregătirii, timp în care există o relație contractuală cu acești rezerviști militari și un anumit stimulent financiar, un procent din salariul pe care îl au în civilie”, a precizat ministrul Apărării vineri seara la Realitatea TV.

Citește și: BREAKING NEWS: Ultima Ora „update” La Mall in Marea Britanie in complexul comercial a luat ostatici

Românii stau la coadă pentru a fi recrutaţi. MApN prelungeşte termenul

MApN prelungeşte până la 8 martie termenul de depunere a dosarelor de recrutare.

Ministerul Apărării Naţionale anunţă prelungirea până la 8 martie a termenului de depunere a dosarelor de recrutare a soldaţilor şi gradaţilor profesionişti, ca urmare a numărului mare de solicitări din partea tinerilor pentru a face parte din forţele Armatei. Conform unui comunicat al MApN, numai la Constanţa, în primele patru zile, s-au înscris aproximativ 500 de candidaţi pentru examinarea medicală.

MApN salută interesul tinerilor pentru armată şi menţionează că sprijină constant acest demers, prin programele iniţiate de către structurile abilitate. Perioada iniţială de depunere a cererilor pentru ocuparea locurilor scoase la concurs de MApN era între 4 şi 22 februarie. Documentele tipizate care fac parte din dosarul de candidat – cererea de înscriere, fişa de cunoaştere, fişa de examinare medicală – sunt asigurate de către birourile informare-recrutare.

Detalii despre procesul de recrutare al militarilor se pot găsi AICI

Cu ocazia sărbătoririi „Zilei Armatei României”, structurile aparţinând Ministerului Apărării Naţionale din garnizoana Sfântu Gheorghe organizează următoarele activităţi:

– 24 Octombrie 2017 între orele 10.00 – 14.00, la sediul U.M. 01048 – Sfântu Gheorghe: Ziua porţilor deschise.

În cadrul acestei activităţi se va prezenta oferta educaţională a instituţiilor de învăţământ din Ministerului Apărării Naţionale, repere ale profesiei militare, armamentul, tehnica şi aparatura folosită de militari pentru executarea misiunilor specifice, exerciţii demonstrative de instrucţie canină şi instrucţie călare, cât şi cu participarea invitaţilor se vor desfăşura unele jocuri cu specific militar.

– 24 Octombrie 2017 între orele 14.00 – 15.00, la Cercul Militar din Sfântu Gheorghe: Simpozion cu tema „25 Octombrie – Ziua glorioasă a Armatei Române. Momente din luptele purtate de Armata Română pentru eliberarea teritoriului naţional”.

– 25 Octombrie 2017 orele 12.30-13.30, la Monumentul Ostaşului Român din Sf. Gheorghe: Ceremonie militară şi religioasă cu depunere de coroane şi jerbe de flori şi defilarea gărzii de onoare.

Personalităţile civile şi militare ale judeţului Covasna, reprezentanţii autorităţilor publice centrale şi locale, cadrele militare în activitate, în rezervă sau în retragere, veteranii de război, elevii instituţiilor de învăţământ din judeţul Covasna, reprezentanţii mass-media, membrii societăţii civile din localitate sunt rugaţi, ca în măsura posibilităţilor, să participe la aceste activităţi.

Lasă un răspuns

Top