Diferența dintre cartofii albi și cei roșii. Care sunt mai sănătoși Actualitate Articole Culinar Diverse Dulceturi Educational EVENIMENTE Life Lifestyle Neinteresante NEWS Povesti Reteta Romania Sanatate SHOWBIZ Social Tips&tricks by admin - octombrie 23, 20170 La nivel mondial, cartofii sunt consumați zilnic în peste 120 de țări, de peste un miliard de oameni. Federaţia Cartofului a arătat că fiecare român consumă, în medie, 94 de kg de cartofi pe an, așa că, nu este de mirare că aceste legume au o utilizare diversificată în bucătăria noastră. Fie că îi preparăm în supe, ciorbe, îi gătim piure, fierți sau copți, la cuptor, ori la abur, prăjiți sau chipsuri, cartofii sunt recunoscuți pentru numeroasele beneficii pe care le au asupra sănătăți. Citește și: BREAKING NEWS: Ultima Ora „update” La Mall in Marea Britanie in complexul comercial a luat ostatici Fiind una dintre cele mai apreciate și consumate legume, cartoful este un aliment foarte bogat în carbohidrați și amidon. Însă atunci când mergem la cumpărături, pe lângă faptul că suntem atenți la forma, textura și prospețimea lor, un alt criteriu pe care trebuie să îl avem în vedere este culoarea. Citește și: Un bebeluș s-a născut cu părul alb! Când doctorii au dezvăluit motivul, părinții au rămas fără glas! Dacă și tu te-ai întrebat care este diferența dintre cartofii albi și cei roșii, ei bine, trebuie să știi că alegerea dintre cele două tipuri de cartofi ține de gusturile tale, dar și de tipul de preparat pe care vrei să îl gătești. Important este, totuși, că atât cartofii albi cât și cei roșii au beneficii asemănătoare, iar nutrienții pe care îi conțin sunt similari. Citeste si: Marea Britanie: Luare de ostatici într-un complex de distracții din Nuneaton / LIVE VIDEO Totuși, te putem ajuta să te decizi care culoare merită un loc în planul tău de nutriție. Diferențele de culoare dintre diferitele tipuri de cartofi sunt date de caroten și conținutul de flavonoide antioxidante. Însă prezența acestor substanțe nu influențează conținutul de carbohidrați din cartofi. Citește și: Cum poți afla care sunt afecțiunile de care suferi. Urmărește-ți trăsăturile feței! (articolul continuă mai jos) Citește și: VIDEO: Otrava pe care o bei în fiecare zi. Crezi că nu îți face niciun rău însă îți distruge oasele Dacă totuși, încă nu te-ai hotărât care sunt cartofii pe care îi vei alege data viitoare când vei merge la cumpărături, îți propunem mai jos o mică comparație. Citește și: Ultimul hoţ de lemne A MURIT împuşcat de poliţişti, la marginea unei păduri din judeţul Mureş Un cartof roșu copt de dimensiune medie conține 154 de calorii, 34 de grame de carbohidrați și mai puțin de 1 gram de grăsime. În cazul unui cartof alb de aceeași dimensiune, gătit în același mod, vorbim despre 163 de calorii, 36 de grame de carbohidrați și mai puțin de un gram de grăsime, arată cei de la Livestrong.com. Potrivit aceleiași surse, cartofii roșii conțin 3,1 grame de fibre (12% din necesarul zilnic al unei femei și 8% din cel al unui bărbat). În cazul celor albi, cantitatea de fibre este asemănătoare, aproximativ 3,6 grame. Citește și: BREAKING NEWS: Ultima Ora „update” La Mall in Marea Britanie in complexul comercial a luat ostatici (articolul continuă mai jos) Citeste si: Scrisoarea emoționantă a Mădălinei Ghenea către fiica sa: „Să știi că anumite persoane te vor iubi, indiferent de ceea ce vei face” Cum alegem cartofii În general, cartofii albi sunt potriviți atunci când vrei să îi gătești prin fierbere, însă sunt extrem de gustoși și în supe, prăjiți, sau piure. De cealaltă parte, cartofii roșii sunt excelenți în tocănițe, salate, ciorbe, dar și copți sau prăjiți. Citeste si: Cura miraculoasă cu usturoi: Înghite câte un cățel de usturoi timp de cinci zile pe stomacul gol Potrivit whfoods.org, vei avea parte de mai multe fibre și minerale dacă vei alege să cumperi cartofi mai mici, indiferent de culoarea lor. Citeste si: Scrisoarea emoționantă a Mădălinei Ghenea către fiica sa: „Să știi că anumite persoane te vor iubi, indiferent de ceea ce vei face” Cum păstrăm cartofii Pentru a încetini procesul de descompunere a amidonului, cartofii trebuie depozitați în spații cât mai aerisite, de preferabil în încăperi cu puțină lumină, la temperaturi care să nu treacă de 10 grade Celsius. Este bine de știut că aceștia nu trebuie depozitați nici la soare, nici în frigider, asta deoarece se vor altera foarte ușor. Acum se mai citeste si: VIDEO: ROMANIA, Botosani UN Veteran de război umilit de „autoritati” Alti au furat milioana de euro…