You are here
Home > Actualitate > NATIONALISTII: Nicio firmă nu s-a prezentat la licitaţia pentru reabilitarea Statuii Ostaşului Român
loading...

NATIONALISTII: Nicio firmă nu s-a prezentat la licitaţia pentru reabilitarea Statuii Ostaşului Român

ă, am aprobat documentaţiile, am alocat suma în buget, am făcut licitaţie, dar nu s-a prezentat nimeni. Eu nu pot să oblig pe nimeni să vină la licitaţie”, a declarat joi primarul Antal Arpad.

Citeste si: Cura miraculoasă cu usturoi: Înghite câte un cățel de usturoi timp de cinci zile pe stomacul gol

Impunătoarea statuie a Ostaşului Român, realizată din bronz de sculptorul Balogh Péter, a fost dezvelită pe 18 septembrie 1974.

Reprezentanţii comunităţii româneşti din Consiliul local municipal au semnalat în repetate rânduri că monumentul s-a deteriorat considerabil şi au solicitat intervenţia Primăriei pentru reabilitarea acestuia, arătând că o parte dintre manifestările oficiale ce marchează momente importante din istoria poporului român au loc, în fiecare an, în faţa acestei statui.

Preşedintele Asociaţiei Judeţene a Cadrelor Militare în Retragere şi Rezervă Covasna, col. Ioachim Grigorescu, a declarat că statuia Ostaşului Român a fost ridicată în memoria luptelor de eliberare a oraşului, Sfântu Gheorghe fiind primul oraş din Ardealul de Nord eliberat de sub ocupaţie fascisto-hortistă, în 8 septembrie 1944.

El a menţionat că a participat la festivitatea de dezvelire în urmă cu peste 40 de ani, fiind unul dintre cei patru tineri locotenenţi din Batalionul 22 Vânători de Munte care au asigurat garda de onoare la monument.

Citește și: Ultimul hoţ de lemne A MURIT împuşcat de poliţişti, la marginea unei păduri din judeţul Mureş

Lasă un răspuns

Top