You are here
Home > Actualitate > Se reactivează o lege care nu a fost pusă în aplicare până acum. Afectează proprietarii de apartamente cu geamuri termopan. Amenzile sunt uriașe
loading...

Se reactivează o lege care nu a fost pusă în aplicare până acum. Afectează proprietarii de apartamente cu geamuri termopan. Amenzile sunt uriașe

Autoritatea Națională pentru Reglementarea Energiei (ANRE) a dat un ordin prin care obligă proprietarii de apartamente cu termopane să-și monteze senzori de gaze.

Citeste si: Cura miraculoasă cu usturoi: Înghite câte un cățel de usturoi timp de cinci zile pe stomacul gol

Ordinul ANRE reactivează o lege care nu a fost pusă în aplicare până acum, iar nerespectarea acestei obligativități atrage după sine debranșarea de la sistemul de gaze.

Persoanele care au în casă aparate care folosesc gaze – precum aragazul sau centrala termică, şi care au geamuri termopane în încăperile în care acestea sunt poziţionate – sunt obligate, conform legislaţiei, să monteze detectoare de gaz, în caz contrar riscând amenzi de mii de lei.

Legea energiei electrice şi a gazelor naturale prevede că nerespectarea normelor tehnice emise de ANRE poate fi amendată cu sume de la 2.000 la 4.000 de lei, potrivit avocatnet.ro.

Citeste si: Scrisoarea emoționantă a Mădălinei Ghenea către fiica sa: „Să știi că anumite persoane te vor iubi, indiferent de ceea ce vei face”

Regulile referitoare la folosirea instalaţiilor care asigură alimentarea cu gaze naturale a cetăţenilor sunt incluse în Ordinul Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) nr. 5/2009.

Acum se mai citeste si: VIDEO: ROMANIA, Botosani UN Veteran de război umilit de „autoritati” Alti au furat milioana de euro…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Top