You are here
Home > Actualitate > Beneficiile lămâilor. Ce se întâmplă dacă pui o lămâie lângă pat
loading...

Beneficiile lămâilor. Ce se întâmplă dacă pui o lămâie lângă pat

Beneficiile lămâilor sunt multiple. Cu toții cunoaștem beneficiile consumului de lămâie pentru conținutul ridicat de vitamina C, le adăugăm în ceai, în salate, în sucuri și prăjituri, însă puțini știu că lămâile sunt benefice și altfel.

Citeste si: Scrisoarea emoționantă a Mădălinei Ghenea către fiica sa: „Să știi că anumite persoane te vor iubi, indiferent de ceea ce vei face”

1.Te relaxează

Aroma lămâilor calmează sistemul nervos, reduce anxietatea și ajută la ameliorarea tensiunii după o zi grea de muncă. Dacă nu aveți ulei esențial de lămâie, folosiți o bucată de lămâie pe care o puneți pe o farfurie pe noptiera din capătul patului.

Uleiul de lămâie stimulează activitatea cerebrală așa că dacă te simți foarte obosit și nu te poti concentra, pune 4 picături de ulei esențial de lămâie într-un vas mic de aromaterapie cu puțina apă și bea și un pahar cu apă și lămâie după câteva ore.

Citeste si: Scrisoarea emoționantă a Mădălinei Ghenea către fiica sa: „Să știi că anumite persoane te vor iubi, indiferent de ceea ce vei face”

2. Îmbunătățesc concentrarea și atenția

O altă proprietate uimitoare a lămâii este aceea că te ajută la îmbunătățirea concentrării, dar și a activității mentale și a memoriei. Trebuie doar să inhalezi aroma de lămâie și vei face mult mai puține greșeli, așa cum concluzionau într-un studiu oamenii de știință japonezi.

Lămâia poate fi folosită și ca odorizant de cameră în birouri, pentru a crește eficiența angajaților. Dacă te simți tensionat, pune pe o batistă puțin ulei de lămâie și inhalează.

Citeste si: Cura miraculoasă cu usturoi: Înghite câte un cățel de usturoi timp de cinci zile pe stomacul gol

3. Lămâile te scapă de depresie

Dacă suferi de depresie, fie ea chiar și temporară, uleiul esențial de lămâie te va ajuta să treci de perioada dificilă. Dacă ai încercat toate metodele de a scăpa de gândurile negre, fugi la un magazin cu produse naturiste și ia uleiul esențial de lămâie.

4. Lămâia îți scade hipertensiunea arterială

Lămâia îți vine în ajutor și atunci când suferi de hipertesiune arterială. Simplul miros al lămâii te va relaxa și te va ajuta să-ți reduci tensiunea.

Citește și: Un bebeluș s-a născut cu părul alb! Când doctorii au dezvăluit motivul, părinții au rămas fără glas!

Dacă combini lămâia cu ceapă și usturoi, lupta ta cu hipertensiunea va avea și mai mare succes. Combină trei căței de usturoi pisați cu lapte degresat sau lapte de soia și adu la fierbere acest amestec. Dupa răcire, adaugă în el sucul de la trei lămâi proaspat stoarse. Bea peste zi această băutură și vei simți efectele benefice.

5. Beneficiile lămâilor pentru aer

Lămâia nu are doar o aromă plăcută, dar are și proprietăți anti-bactericide. Pune câteva felii de lămâie pe o farfurioară în cameră și aerul din încăpere va fi mai curat. În plus, vei beneficia și de celelalte proprietăți ale lămâii.

6. Te scapă de insecte

Beneficiile lămâilor nu se opresc aici. Furnicile, muștele, țânțarii și alte insecte sunt puțin probabil să rămână într-o casă care miroase a lămâie. Și nu va trebui să cheltuiți bani pentru repelenții chimici. Pentru un efect și mai mare, lipiți cuișoarele în câteva felii de lămâie.

Dacă ai încercat deja aceste trucuri, te invităm să ne spui cum te-ai simțit!

Acum se mai citeste si: VIDEO: ROMANIA, Botosani UN Veteran de război umilit de „autoritati” Alti au furat milioana de euro…

Lasă un răspuns

Top