You are here
Home > Actualitate > Autorul atentatului de la New York a jurat credinţă Statului Islamic, scrie presa americană
loading...

Autorul atentatului de la New York a jurat credinţă Statului Islamic, scrie presa americană

Şoferul camionetei care a ucis opt persoane marţi, intrând în mulţime la New York, a lăsat un mesaj manuscris în care a jurat credinţă grupării Statul Islamic, au declarat miercuri surse apropiate dosarului presei americane, scrie AFP.

Anchetatorii au descoperit acest mesaj redactat în arabă în apropierea vehiculului bărbatului identificat ca fiind Sayfullo Saipov, au declarat, sub protecţia aninimatului, doi reprezentanţi ai forţelor de ordine pentru The New York Times (NYT).

Alte două surse au declarat, însă, pentru ziarul newyorkez că nimic nu permite, în acest stadiu, să se stabilească o legătură directă între atacator şi organizaţia jihadistă, evicând mai degrabă o ”inspiraţie” de către grupare.

Un steag al Statului Islamic ar fi fost găsit în camioneta şoferului uzbek în vârstă de 29 de ani, care a rănit, de asemenea, alte 11 persoane, au declarat surse aninime pentru The New York Post (NYP).

Cotidianul scrie că mesajul a fost găsit în vehicul.

Potrivit mai multor publicaţii, presupusul ucigaş, care a fost arestat de Poliţia din New York (NYPD), a strigat ”Allah akbar” (”Allah e mare”) în timp ce ieşea din maşină.

Mai vezi pe aceiasi tema atac terorist: UPDATE – Un bărbat a intrat cu maşina pe o pistă de biciclete în Manhattan. Opt persoane au fost ucise şi 11 rănite. Incidentul, considerat terorist. Reacţia lui Trump. Cine este atacatorul. El susţine că a acţionat în numele ISIS. FOTO, VIDEO

Acum se mai citeste si: Mare atentie! A decedat după ce a ţinut o cură de slăbire pe baza de bicarbonat de sodiu alimentar.

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Top