You are here
Home > NEWS > Articole > Indicele Robor la 3 luni a crescut până la nivelul de 1,89%, un nou record al ultimilor trei ani
loading...

Indicele Robor la 3 luni a crescut până la nivelul de 1,89%, un nou record al ultimilor trei ani

Indicele Robor la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut miercuri până la nivelul de 1,89%, cel mai mare din noiembrie 2014 până în prezent, potrivit datelor publicate miercuri de Banca Naţională a României (BNR).

Robor stagnase luni şi marţi la 1,87%.

De asemenea, Robor la 6 luni a crescut uşor, la 2,03%.

Robor la 3 luni este indicatorul principal în funcţie de care se calculează dobânzile variabile la creditele în lei. Nivelul atins miercuri – 1,89% – este cel mai mare din 4 noiembrie 2014 până în prezent.

Indicatorul a crescut accelerat din data de 18 septembrie, când a atins nivelul de 1%.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii pentru creditele în lei acordate pe piaţa interbancară, iar creşterea acestui indicator va duce la un avans al ratelor în cazul creditelor în lei.

Evoluţia dobânzilor pe piaţa monetară este de obicei corelată cu evoluţia randamentelor la titlurile de stat. Dobânzile interbancare au scăzut puternic anul trecut, iar Robor la 3 luni a înregistrat în septembrie şi în octombrie 2016 un nivel minim istoric de 0,68% pe an.

Dobânzile au reintrat pe o traiectorie ascendentă de la fnalul lunii octombrie 2016, chiar dacă s-au oprit, o lungă perioadă, între 0,8% şi 0,9%, pentru Robor la 3 luni.

Acum se mai citeste si: Mare atentie! A decedat după ce a ţinut o cură de slăbire pe baza de bicarbonat de sodiu alimentar.

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

Lasă un răspuns

Top