You are here
Home > Actualitate > Soţia lui Puigdemont, românca Marcela Topor, ”nu ştie dacă-şi va mai vedea soţul vreodată”
loading...

Soţia lui Puigdemont, românca Marcela Topor, ”nu ştie dacă-şi va mai vedea soţul vreodată”

Jurnalista româncă Marcela Topor, soţia preşedintelui separatist catalan destituit Carles Puigdemont, nu ştie când îşi va revedea soţul – fugit din ţară la Bruxelles – din nou acasă, la Girona, unde a rămas singură cu cele două fiice ale lor, scrie MailOnline.

Soţia liderului separatist, în vârstă de 41 de ani, a fost fotografiată în public, miercuri, pentru prima dată după îndrăzneaţa fugă a soţului ei. Ea apare stresată şi obosită în imagini, în care este surprinsă aducându-şi fiicele acasă de la şcoală.

După ce le-a lăsat acasă, jurnalista a plecat din nou cu maşina la o întâlnire.

O sursă apropiată familiei a declarat pentru tabloidul britanic că ”ea se află într-o perioadă foarte dificilă. Nu ştie dacă îşi va mai vedea soţul vreodată”.

Fostul preşedinte catalan, mai în vârstă cu 13 ani ca soţia sa, a părăsit Spania luni, abandonându-şi promisiunea de a ”rezista paşnic” eforturilor Madridului de a-i închide Guvernul, comentează MailOnline.

Topor a rămas singură cu copiii – Magalí (10 ani) şi Maria (8 ani) -, după ce soţul ei a fugit de arestare în Belgia.

Puidgemont a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă la Clubul Presei, la Bruxelles, că nu intenţionează să ceară azil în Belgia şi a subliniat că se va întoarce acasă doar dacă va primi asigurări că va fi judecat corect. El nu a oferit niciun indiciu despe când ar putea să se întoarcă în ţară.

El a fost citat să se prezinte la Audienţa Naţională joi şi vineri, pentru a fi inculpat de rebeliune, răzvrătire şi deturnare de fonduri, acuzaţii de care dacă va fi găsit vinovat rscă să fie condamnat la până la 30 de ani de închisoare.

Topor, o persoană timidă, trăieşte împreună cu copii într-o casă modestă, la Sant Julià de Ramis, la aproximativ o oră şi jumătate distanţă cu maşina de Barcelona.

Soţul ei locuieşte de obicei împreună cu ele, deşi deţine un apartament la Barcelona.

După ce Parlamentul catalan a proclamat vineri o republică, Puigemont s-a izolat în casa familiei, evitând lumina reflectoarelor, în timp ce ţara a intrat în haos, scrie tabloidul.

El a fost fotografiat luând prânzul la un restaurant vecin şi a urmărit duminică, la televizor, echipa locală, Girona, care a bătut Real Madridul acasă.

Topor, care vorbeşte spaniolă, engleză, catalană şi română, este redactoră la revista de limbă engleză Catalonia Today, fondată de soţul ei, şi prezintă Catalan Connections, o serie de interviuri televizate difuzate de un post local.

Alintată de prieteni ”Mars”, ea l-a cunoscut pe Puidgemont în 1996, când a jucat într-o piesă la Festivalul Internaţional de Teatru pentru Amatori în oraşul natal al viitorului ei soţ. El era directorul centrului cultural în care s-a jucat piesa.

Fiica unei familii modeste din Vaslui, în România, Topor a absolvit Liceul Mihai Kogâlniceanu în 1994. Pitrivit unor informaţii de presă, este prezentată de către foşti colegi de clasă ca ”o elevă discretă, harnică şi pasionată de studierea limbilor străine”.

După liceu s-a înscris la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, unde a studiat limbi străine.

Ea s-a implicat în teatru şi a jucat în Catalonia pe când se afla în anul doi de studii. Atunci l-a cunoscut pe Puigdemont.

Mai vezi pe aceiasi tema atac terorist: UPDATE – Un bărbat a intrat cu maşina pe o pistă de biciclete în Manhattan. Opt persoane au fost ucise şi 11 rănite. Incidentul, considerat terorist. Reacţia lui Trump. Cine este atacatorul. El susţine că a acţionat în numele ISIS. FOTO, VIDEO

Acum se mai citeste si: Mare atentie! A decedat după ce a ţinut o cură de slăbire pe baza de bicarbonat de sodiu alimentar.

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

Lasă un răspuns

Top