You are here
Home > Actualitate > Discursul de Nobel a lui Bob Dylan, publicat în o sută de exemplare. Fiecare costă 2.150 de euro
loading...

Discursul de Nobel a lui Bob Dylan, publicat în o sută de exemplare. Fiecare costă 2.150 de euro

Discursul lui Bob Dylan de primire a premiului Nobel pentru Literatură urmează să fie publicat într-o serie de o sută de exemplare, fiecare având 32 de pagini. Acestea vor fi semnate şi se vor vinde la preţul de aproximativ 2.150 de euro fiecare, informează nme.com.

Potrivit Pitchfork, cele 100 de exemplare hardcover din această serie, anunţată de editura Simon & Schuster, vor fi numerotate şi semnate.

Cântăreţul american Bob Dylan a câştigat, pe 13 octombrie, premiul Nobel pentru Literatură pe 2016 pentru ”crearea unor noi expresii poetice în marea tradiţie a cântecului american”, potrivit motivaţiei oficiale a Comitetului Nobel.

Deşi Bob Dylan a primit distincţia în octombrie, medalia de aur şi diploma i-au fost înmânate într-o ceremonie privată care a avut loc la începutul lunii aprilie la Stockholm şi la care au participat 12 membri ai Academiei. Însă, artistul nu a susţinut atunci discursul, numit ”Lecţia Nobel”.

Artistul a transmis un discurs înregistrat de primire a premiului Nobel pentru Literatură, necesar pentru a primi suma de bani asociată acestei distincţii, 8 milioane de coroane suedeze, cu aproape o săptămână înainte de termenul limită – 10 iunie.

În discursul înregistrat, publicat pe site-ul Nobel, Bob Dylan l-a menţionat pe Buddy Holly între sursele sale de inspiraţie, precum şi cărţile: ”Moby Dick”, de Herman Melville, ”Odiseea/ The Odyssey”, de Homer, şi ”Nimic nou pe frontul de vest/ All Quiet on the Western Front”, de Erich Maria Remarque.

Însă, în luna iunie, au apărut suspiciuni potrivit cărora muzicianul ar fi plagiat discursul, inspirându-se din SparkNotes, o versiune online a ghidului de studiu CliffsNotes.

Robert Allen Zimmerman, cunoscut drept Bob Dylan, s-a născut pe 24 mai 1941, este cântăreţ, compozitor, textier şi poet american. Prin versurile sale, publicate în volume sau transpuse pe muzică, el a marcat cultura americană în a doua jumătate a secolului al XX-lea.

Majoritatea compoziţiilor sale au devenit embleme ale mişcărilor anti-război şi pentru drepturile civile la scară mondială. Dintre albumele care au marcat istoria muzicii se numără ”The Times They Are a-Changin’” (1964), ”Blonde on Blonde” (1966), ”Oh Mercy” (1989), ”Good as I Been to You (1992)” şi ”Together Through Life” (2009). În cariera sa de peste 55 de ani a primit 43 de nominalizări la premiile Grammy, a câştigat 12 astfel de trofee, a primit un Oscar, în 2000, pentru cel mai bun cântec, ”Things Have Changed” din ”Wonder Boys”, melodie care i-a adus şi un Glob de Aur. Bob Dylan a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame în 1982, iar cinci cântece ale sale au fost listate între 500 piese care au configurat rock & roll-ul, clasament realizat de The Rock and Roll Hall of Fame and Museum în 2007. Scrierile sale au devenit volume de poezie şi memorii, iar lucrările sale – pictură şi scultură – sunt prezentate în mai multe albume de artă.

Mai vezi pe aceiasi tema atac terorist: UPDATE – Un bărbat a intrat cu maşina pe o pistă de biciclete în Manhattan. Opt persoane au fost ucise şi 11 rănite. Incidentul, considerat terorist. Reacţia lui Trump. Cine este atacatorul. El susţine că a acţionat în numele ISIS. FOTO, VIDEO

Acum se mai citeste si: Mare atentie! A decedat după ce a ţinut o cură de slăbire pe baza de bicarbonat de sodiu alimentar.

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

Lasă un răspuns

Top