You are here
Home > Actualitate > Un disident nord-coreean declară în fața Congresului SUA, că regimul de la Phenian se poate prăbuși
loading...

Un disident nord-coreean declară în fața Congresului SUA, că regimul de la Phenian se poate prăbuși

O contrapropagandă mai hotărâtă poate conduce la prăbușirea regimului de la Phenian, a declarat miercuri un disident nord-coreean în fața Congresului american, avertizând totuși asupra consecințelor utilizării forței, relatează AFP.

Thae Yong-Ho, unul dintre cei mai înalți diplomați nord-coreeni care au dezertat în ultimii ani, a răspuns la întrebări puse de membri ai Comisiei pentru afaceri externe a Camerei Reprezentanților, în momentul când ambițiile nucleare ale țării sale sunt una dintre principalele preocupări internaționale ale Statelor Unite. El a analizat evoluțiile din țara sa de când Kim Jong-Un a venit la putere după moartea tatălui său Kim Jong-Il la sfârșitul anului 2011.

„În timp ce aparent Kim Jong-Un și-ar fi consolidat puterea prin domnia terorii, au loc schimbări importante și neașteptate în Coreea de Nord”, a declarat fostul numărul doi al ambasadei nord-coreene la Londra, care a trecut în Coreea de Sud în august 2016.

„Economia de piață se dezvoltă” și „tot mai mulți oameni se obișnuiesc cu ea”, atât de mult încât, potrivit disidentului nord-coreean, „sistemul economic socialist de stat” ajunge „să cadă în uitare”. În același timp, „milioane de funcționari publici” sau militari „depind de mită și deturnarea fondurilor publice pentru a supraviețui”, a asigurat el.

Cu toată propaganda existentă, nord-coreenii „văd din ce în ce mai multe filme și foiletoane sud-coreene importate ilegal”, a adăugat el.

Mai ales, asigură el, „sistemul de control intern este slăbit”. „Aceste schimbări fac din ce în ce mai posibil să se întrevadă o revoltă civilă în Coreea de Nord, pe măsură ce oamenii realizează adevărul despre condițiile lor de viață”, a insistat Thae Yong-Ho.

Potrivit acestuia, „Kim Jong-Un crede acum că numai armele nucleare” și rachetele ce pot atinge continentul american „îl pot ajuta să oprească dezintegrarea continuă a sistemului nord-coreean”.

Trebuie să se profite de situația actuală pentru „a-i educa pe nord-coreeni să se ridice”, aducându-le informații din afară, a pledat el în fața parlamentarilor americani.

El a cerut Statelor Unite să studieze toate opțiunile înainte de a lua în considerare utilizarea forței, o amenințare lansată adesea de președintele american Donald Trump.

„Trebuie să luăm în considerare sacrificiul uman implicând opțiunea militară”, a avertizat el, asigurând că la cea mai mică acțiune a armatei americane, Phenianul ar declanșa focul împotriva Coreii de Sud vecine

Mai vezi pe aceiasi tema atac terorist: UPDATE – Un bărbat a intrat cu maşina pe o pistă de biciclete în Manhattan. Opt persoane au fost ucise şi 11 rănite. Incidentul, considerat terorist. Reacţia lui Trump. Cine este atacatorul. El susţine că a acţionat în numele ISIS. FOTO, VIDEO

Acum se mai citeste si: Mare atentie! A decedat după ce a ţinut o cură de slăbire pe baza de bicarbonat de sodiu alimentar.

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

Lasă un răspuns

Top