You are here
Home > Actualitate > Peste 60 de percheziţii în dosare de infracţionalitate economică, în ultima săptămână. S-au luat măsuri asiguratorii în valoare 63 de milioane de lei
loading...

Peste 60 de percheziţii în dosare de infracţionalitate economică, în ultima săptămână. S-au luat măsuri asiguratorii în valoare 63 de milioane de lei

Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Poliţiei Române au făcut, în ultima săptămână, 65 de percheziţii şi au pus în aplicare 24 de mandate de aducere, în cadrul unor dosare care au vizat infracţiuni de contrabandă, evaziune fiscală sau spălare de bani. De asemenea, s-au dat amenzi în valoare de peste 130.000 de lei.

În perioada 27 octombrie – 3 noiembrie, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au efectuat 65 de percheziţii domiciliare şi au pus în aplicare 24 de mandate de aducere, în cadrul unor dosare penale ce vizează infracţiuni economice.

În cadrul cauzelor penale instrumentate, au fost dispuse măsuri privative de libertate faţă de patru persoane şi au fost instituite măsuri asiguratorii asupra unor bunuri în valoare totală de peste 63.300.000 de lei.

De asemenea, au fost aplicate 71 de contravenţii, în valoare de 133.495 de lei, şi s-a dipus indisponibilizarea a 347.120 de ţigarete, 1.098 de kilograme de tutun, 158 de litri de alcool, 13.808 lei, 100 de litri de băuturi energizante, 209 litri de băuturi alcoolice, un autovehicul şi o moară de mărunţit tutun.

Peste 25 de percheziţii au fost făcute de Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani, într-un dosar de contrabandă cu ţigări.

Anchetatorii au stabilit că mai multe persoane au format o reţea care ar fi procurat, deţinut şi comercializat ilegal peste 420.000 de de ţigarete, introduse în ţară prin alte locuri decât cele stabilite pentru controlul vamal, cauzând bugetului de stat un prejudiciu estimat la 252.000 de lei.

Alte percheziţii au vizat dosare de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Citește și::MApN a primit scrisoare de acceptare din partea SUA privind primul sistem PATRIOT, estimat la 764,78 milioane USD fără TVA

Acum se mai citește și: A pus o linguriță de piper în mașina de spălat. Când vei afla de ce, vei face și tu la fel

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

VĂ MULȚUMIM CU DRAG, ECHIPA olt.ro

Lasă un răspuns

Top