You are here
Home > Actualitate > Se caută 300 de români care vor să se întoarcă acasă pentru a fi antreprenori! Vor fi finanțate 56 de planuri de afaceri
loading...

Se caută 300 de români care vor să se întoarcă acasă pentru a fi antreprenori! Vor fi finanțate 56 de planuri de afaceri

Românii din Diaspora care doresc să se întoarcă în acasă şi să îşi dezvolte o afacere pot să primească o finanţare de 33.000 de euro în cadrul proiectului “Antreprenor Acasă” cofinanţat din fonduri europene.

Proiectul va oferi sprijinul de care românii din străinătate au nevoie pentru a investi în România, pentru a se reloca acasă și a-și reconstrui o viaţă și o carieră aici.

Citește și::MApN a primit scrisoare de acceptare din partea SUA privind primul sistem PATRIOT, estimat la 764,78 milioane USD fără TVA

Prin intermediul Platformei e-learning 100% Antreprenor, 300 persoane vor beneficia de Programul integrat de formare antreprenorială. Tuturor persoanelor înscrise în proiect li se oferă posibilitatea participării la concursul de planuri de afaceri.

“Cele mai bune 56 planuri de afaceri non-agricole care se vor înființa în oricare din regiunile României cu excepția Bucuresti – Ilfov vor fi primi finanțare, precum și servicii personalizate de consiliere, consultanță și mentorat pentru dezvoltarea afacerii inițiate. Fiecare beneficiar de finanțare are obligația creării a minim două locuri de muncă în cadrul afacerii proprii”, se arată într-un comunicat al Asociaţiei Inceptus România.

Finanțarea acordată (ajutor de minimis) este în valoare de aproximativ 33.325 Euro (respectiv 148.400,00 lei calculat la cursul Inforeuro aferent lunii octombrie 2016 – 4,4530 lei/euro) pentru fiecare Plan de Afaceri selectat. Se va asigura susținerea și promovarea continuă a afacerilor finanțate și după finalizarea proiectului.

Proiectul se va derula pe o perioadă de 36 luni şi este implementat de Asociația Inceptus România în parteneriat cu Asociaţia Dezvoltarea Capitalului Uman, Comunitatea românilor din Belgia şi SC FiaTest SRL.

Acum se mai citește și: A pus o linguriță de piper în mașina de spălat. Când vei afla de ce, vei face și tu la fel

Lasă un răspuns

Top