You are here
Home > NEWS > Articole > Intervenţie a jandarmilor la Sinaia, pentru alungarea a zece mistreţi care au coborât în centrul oraşului (VIDEO)
loading...

Intervenţie a jandarmilor la Sinaia, pentru alungarea a zece mistreţi care au coborât în centrul oraşului (VIDEO)

Potrivit jandarmilor prahoveni, echipajele au intervenit, miercuri dimineaţă, pentru alungarea în pădure a zece mistreţi care şi-au făcut apariţia în centrul staţiunii Sinaia, pe bulevardul central care traversează oraşul.

La Ploieşti a mai fost Alertă la Sinaia din cauza unor porci mistreţi. Animalele dormeau în spatele unui hotel. Vântorii au avut nevoie de patru ore să prindă sălbăticiunile care se plimbau prin staţiune, era a doua oara atunci cand au venit animalele continua sa vina tot mai multe.

Citeste si: Preşedintele SUA Donald Trump a emis un avertisment serios către liderul Glumet din Coreea de Nord: Nu ne puneţi la încercare!”

Este pentru a doua oară în acest an când porci mistreţi  sunt observaţi în centrul unei localităţi din Prahova. În urmă cu o lună, la Breaza, alţi doi mistreţi au fost prinşi în parcul central din oraş. Şi aceste exemplare au fost duse de vânători în pădure.

Citeste si: Starea generală a Regelui Mihai s-a agravat „Regele Mihai I – ultimul monarh din ţările Europei de Est”

Animalele sălbatice care au început să coboare din păduri în localităţile din Prahova par că se înmulţesc de la o zi la alta. De data aceasta, alerta a fost dată la Sinaia, acolo unde doi porci mistreţi au fost capturaţi de pădurari după ce s-au plimbat nestingheriţi prin staţiune timp de mai multe zile.

Zece mistreţi şi-au făcut apariţia, miercuri dimineaţă, în centrul staţiunii Sinaia de pe Valea Prahovei, jandarmii intervenind pentru a alunga animalele în pădure. Primarul oraşului, Vlad Oprea, spune că în ultimele zile zeci de animale sălbatice au fost ridicate şi duse în mediul lor natural, dar soluţia nu este eficientă, atâta timp cât nu li se asigură şi hrană.

Animalele au fost zărite în faţa Primăriei, zonă intens circulată în timpul zilei. Nimeni nu a fost rănit, întrucât, la primele ore ale dimineţii, puţine persoane se aflau în zonă.

Citeste si: Comisia condusă de Florin Iordache () se întruneşte din nou miercuri pentru a discuta despre pragul privind abuzul în serviciu

Primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea, a declarat, pentru News.ro, că autorităţile locale au contract pentru ridicarea animalelor sălbatice din oraş, 45 de mistreţi fiind alungaţi în pădure în ultimele zile, însă animalele continuă să coboare după hrană.

”Trebuie găsite alte soluţii pentru a-i hrăni, astfel încât să rămână în mediul lor natural”, a declarat primarul.

Citeste si: Un român găsit beat și bătut în curtea unor londonezi spune că nu-și amintește cum a ajuns în Anglia

Marţi seară, la Buşteni, zece urşi şi-au făcut apariţia pe bulevardul Cezar Predescu.

Autorităţile le recomandă oamenilor să nu se aproie de animale, care pot deveni agresive, şi să sune la 112 dacă zăresc animale sălbatice în zone în care se află populaţie.

Citeste si: Alt Infractor român, prins de polițiști în timp ce încerca să părăsească Marea Britanie

Lasă un răspuns

Top