You are here
Home > NEWS > Articole > Kim Jong-un NE LINIȘTEȘTE: RACHETELE NUCLEARE ale Phenianului NU VIZEAZĂ Europa. Reacție după AVERTISMENTUL NATO!
loading...

Kim Jong-un NE LINIȘTEȘTE: RACHETELE NUCLEARE ale Phenianului NU VIZEAZĂ Europa. Reacție după AVERTISMENTUL NATO!

Autoritățile de la Phenian au dat un răspuns care ridică multe semne de întrebare la avertismentul șeful NATO, Jens Stoltenberg, legate de potențiala țintă pe care o reprezintă Europa.

Răspunsul Coreei de Nord este de-a dreptul îngrijorător. Cotidianul partidului de guvernământ de la Phenian a contracarat afirmațiile șefului NATO care susține că „Europa a intrat în raza de acțiune a rachetelor (nord-coreene), iar statele membre NATO sunt deja în pericol”, precizând că acestea sunt „false și neîntemeiate”, scrie Newsweek.

Chiar dacă statele europene sunt pe linia de acțiune a rachetelor intercontinentale nord-coreene, Phenianul susține cu patos că niciuna dintre țări nu va avea de suferit de pe urma lor. „Rachetele balistice sunt pentru a descuraja isteria americană a războiului nuclear și pentru a asigura pacea și siguranța în Peninsula Coreeană și în regiune, nu pentru amenințarea Europei și a întregii lumi”, se arată într-un comentariu publicat în Rodong Shinmun.

Donald Trump a adresat miercuri la Seul un avertisment „dictaturii crude” de la Phenian, îndemnând-o să nu subestimeze niciodată determinarea Statelor Unite și a aliaților acestora. „Toate națiunile responsabile trebuie să își unească forțele pentru a izola regimul brutal din Coreea de Nord. „Nu puteți sprijini, nu puteți aproviziona, nu puteți accepta. Nu ne subestimați, nu ne puneți la încercare. Ne vom apăra securitatea comună, prosperitatea noastră comună și libertatea noastră sfântă”, a spus președintele Statelor Unite la adresa Coreei de Nord în fața parlamentului de la Seul.

Lasă un răspuns

Top