You are here
Home > Actualitate > Ministrul Petre Daea vrea să omoare urșii, dar vrea să se mănânce oaia
loading...

Ministrul Petre Daea vrea să omoare urșii, dar vrea să se mănânce oaia

Prezent sâmbătă la Ploiești la campania de promovare a consumului de carne de oaie, „Alege oaia”, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat că animalele sălbatice trebuie să rămână în habitatul lor, iar oamenii trebuie să fie protejați, chiar dacă acest lucru înseamnă împușcarea urșilor, deoarece „nu am ajuns în situația să alegem între om și animal”.

Petre Daea, întrebat ce măsuri ia Guvernul pentru a proteja populația în zonele unde ursul coboară tot mai des lânga locuințele oamenilor, ministrul Petre Daea a răspuns că lucrurile se vor reglementa rapid. El, a declarat: „Am vorbit cu colegii din Guvern, lucrurile acestea se vor reglementa rapid. Să nu alegem între om și animal! Să considerăm animalul acolo unde el trebuie să rămână, în spațiul lui, în habitatul lui, pe o anumită densitate, și să protejăm oamenii!

Citeste si: Statul, Obligat Să-I Plătească Peste 30.000 De Euro Românului Care A Descoperit Cel Mai Mare Tezaur De Pe Teritoriul Ţări

Dar de ce să nu-i împușcăm? În primul rând e protejat omul. Nu am ajuns în situația să alegem între om și animal, să fie foarte clar! Omul pentru noi este cel care ne interesează, în slujba lui suntem și împreună cu fiecare dintre cei care au decizie în domeniu luăm măsurile care se impun”.

Citeste si: ATENTIE: Preturile Vor Creste Mai Repede Decat Anticipasem. Inflatia Ar Putea Urca La 2.7% In Decembrie 2017 Si 3.2% In Decembrie 2018

Ministrul agriculturii a mai declarat sâmbătă la Ploiești că Uniunea Europeană va aloca anul viitor șase milioane de euro pentru promovarea consumului de carne de oaie și capră.

Petre Daea a precizat că la nivel național, efectivul de ovine este între 12 și 14 milioane și că în Prahova sunt 300.000 de oi, fiind înregistrați 812 crescători de ovine( doar 9 au participat la campania din Ploiești) .

Citeste si: VIDEO SOCANT! “Internetul întunecat” deţine fotografii uluitoare ale unui extraterestru capturat în Elveţia, în 1992

Lasă un răspuns

Top