You are here
Home > Actualitate > 400 de cadavre descoperite în gropi comune într-un fost bastion jihadist, în Irak
loading...

400 de cadavre descoperite în gropi comune într-un fost bastion jihadist, în Irak

Mai multe gropi comune, cu ”nu mai puțin de 400 de cadavre”, au fost descoperite în apropiere de localitatea irakiană Hawija, un bastion jihadist recucerit din mâinile grupării Statul Islamic la începutul lui octombrie, a anunțat guvernatorul provinciei.

Trupurile au fost descoperite la baza militară de la al-Bakara’, aflată la 3 km sud-vest de Hawija, ”din care SI făcuse un loc pentru execuții”, a declarat Rakan Said.

Acesta a fost numit în funcție după demiterea guvernatorului kurd al provinciei Kirkuk, preluată de forțele guvernamentale din mâinile kurzilor.

Potrivit guvernatorului Said, ‘nu mai puțin de 400 de persoane au fost executate acolo, unele în uniforme roșii de condamnați la moarte, iar altele în haine civile’.

În 2014, după un război fulger, jihadiștii au cucerit aproape o treime din Irak și aproape o jumătate din Siria, proclamând un ‘califat’ în aceste teritorii. În prezent, Statul Islamic a fost înfrânt în cvasitotalitatea acestor zone.

Pe măsură ce au înaintat, forțele irakiene au descoperit zeci de gropi comune, cu sute de cadavre, în diferite regiuni din Irak.

Citeste si: Statul, Obligat Să-I Plătească Peste 30.000 De Euro Românului Care A Descoperit Cel Mai Mare Tezaur De Pe Teritoriul Ţări

Gropile comune de la al-Bakara au fost descoperite ‘datorită mărturiilor unor localnici’ către forțele guvernamentale, a explicat generalul Mortada al-Louaibi.

Un localnic a povestit pentru AFP că, ‘în cei trei ani de ocupație a SI, jihadiștii plecau cu prizonieri în mașini’ în zona respectivă, unde ‘îi împușcau, apoi îi aruncau în pământ sau le ardeau corpurile’. sursa: stirileprotv.ro

Citeste si: Crima care a șocat Franța. O româncă de 19 ani a fost ucisă în chinuri groaznice

Lasă un răspuns

Top