You are here
Home > Actualitate > VIDEO: Ciclonul Numa se îndreaptă spre România. De duminică, vom avea lapoviță și ninsoare
loading...

VIDEO: Ciclonul Numa se îndreaptă spre România. De duminică, vom avea lapoviță și ninsoare

Episoadele de vreme extremă stârnesc panică în întreaga Europa. Ciclonul care a provocat inundații și pierderi de vieți omenești în Grecia se îndreaptă spre țara noastră. Meteorologii spun să ne pregătim de ploi și vânt puternic. De duminică însă, o masă nordică de aer rece va transforma precipitațiile de la noi în lapoviță și ninsoare SCRIE TVR.RO

Ciclonul numit Numa a adus vremea extremă în Italia și a făcut prăpăd în Vechea Eladă. În Mandra, Neaperamo și Negara, orașe industriale situate la 27 de km de vestul Atenei, vântul și ploile torențiale au lăsat în urmă case în care nu se mai poate locui și oameni disperați. 15 persoane și-au pierdut viața. Cei care au reușit să se salveze povestesc clipele de groază prin care au trecut.

Meteorologii se așteaptă însă ca fenomenele extreme să se mute în orele următoare spre România. Ciclonul Numa va lovi mai întâi Bulgaria și apoi va pune stăpânire și pe țara noastră.

De duminică însă, deasupra României ciclonul Numa se va întâlni cu o masă de aer polar. Astfel că ploile se vor transforma rapid în lapoviță și ninsoare.

Meteorologii spun însă că primele episoade de viscol și ger năprasnic vor apărea abia în ianuarie.

Lasă un răspuns

Top