You are here
Home > Actualitate > Premierul Tudose: „Majorarea salariului minim pe economie va intra În vigoare de la 1 ianuarie 2018” `CO MANA DA CU UNA IA!`
loading...

Premierul Tudose: „Majorarea salariului minim pe economie va intra În vigoare de la 1 ianuarie 2018” `CO MANA DA CU UNA IA!`

Premierul Mihai Tudose anunță că va da o hotărâre de guvern pentru majorarea salariului minim pe economie de la 1 ianuarie 2018, acesta urmând să fie prins în proiectul de buget care va fi finalizat în maximum zece zile.

Șeful Executivului a fost întrebat la Băile Herculane când va majora Guvernul salariul minim pe economie la 1.900 de lei. „1 ianuarie. Va fi prins în buget, va intra cu 1 ianuarie în vigoare”, a răspuns el, arătând că hotărârea de Guvern va fi dată „odată cu proiectul de buget, care va fi gata în zece zile maxim”, scrie libertatea.ro

Premierul a mai anunțat o ultimă discuție de ”clarificare” cu reprezentanţii mediului de afaceri, pe marginea pachetului de reformă fiscală. „Cel puţin cele două – în ceea ce priveşte IT-ul şi acel prag dacă este 500.000 de euro sau un milion până la care se introduce acel impozit de 1% care să elimine celelalte taxări – să fie introduse prin amendamente în Parlament”, a adăugat el.

Premierul Tudose şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea au dat asigurări că nicio primărie nu va avea un buget mai mic, dimpotrivă. „Bugetul va fi cel puţin egal cu bugetul pe care l-a avut în 2017”, a spus premierul Tudose.

La rândul lui, Dragnea a explicat că, „nivelul taxelor din 2017 nu are de ce să fie mărit în 2018 ca efect al OOU privind modificarea Codului fiscal, cel puţin din mai multe motive, dar cel puţin dintr-un motiv foarte simplu: prin legea bugetului de stat se vor asigura pentru toate autorităţile locale cel puţin un nivel de venituri egal cu 2017”.

”Deci nu au motive pentru a creşte aceste taxe, în schimb este libertatea lor. Unii vor avea venituri mai mari decât în 2017”, a completat Liviu Dragnea.

Lasă un răspuns

Top