You are here
Home > Actualitate > Femeile din Coreea de Nord sunt discriminate, agresate sexual și suferă de un nivel ridicat de malnutriție, se arată într-un raport al ONU
loading...

Femeile din Coreea de Nord sunt discriminate, agresate sexual și suferă de un nivel ridicat de malnutriție, se arată într-un raport al ONU

În data de 8 noiembrie, Coreea de Nord a transmis Organizației Națiunilor Unite că lucrează pentru susținerea drepturilor femeilor și a egalitătii de gen, dar că sancțiunile impuse de către marile puteri asupra programelor sale nucleare și cu rachete balistice au avut un impact asupra grupurilor vulnerabile, așa cum sunt mamele și copiii.

Potrivit unui raport prezentat luni de Comitetul ONU pentru Eliminarea Discriminării împotriva Femeilor, nord-coreencele nu au acces la o educație corespunzătoare și la oportunități de angajare și sunt adesea victimele violenței domestice și agresiunii sexuale la locul de muncă.

Comitetul ONU și-a exprimat îngrijorarea față de faptul că femeile aflate în detenție la Phenian, în special cele repatriate după ce au fugit în străinătate, sunt maltratate și violate.

Potrivit raportului, femeile din Coreea de Nord sunt „dezavantajate” sau sunt „subreprezentate” în toate ariile netradiționale de muncă: în învățământul terțiar, în sistemul judiciar, în unitățile de securitate și de poliție și în pozițiile de conducere.

În raportul comitetului ONU se mai arată că violență domestică este răspândită și că femeile din Coreea de Nord, suferă de „un nivel ridicat de malnutriție( inclusiv 28% dintre femeile însărcinate sau care alăptează)”.

ONU are informații despre faptul că femeile acuzate de „trecerea ilegală a frontierei” sunt trimise în centre de muncă silnică sau în penitenciare. Acolo, femeile sunt expuse mai multor încălcări ale drepturilor omului, așa cum sunt agresiunile sexuale și avorturile forțate.

Deși Guvernul nord-coreean a fost atenționat de către comisarii ONU asupra problemelor observate, nu există siguranță că problemele se vor îmbunătăți foarte rapid.

Lasă un răspuns

Top