You are here
Home > Actualitate > Satul din România unde jumătate dintre locuitori şi-au făcut solarii. Cât câştigă lunar
loading...

Satul din România unde jumătate dintre locuitori şi-au făcut solarii. Cât câştigă lunar

A munci pământul nu este o ruşine şi se pot câştiga sume de bani deloc de ignorat – o dovedesc oamenii dintr-o localitate din Alba. Aproape jumătate dintre ei au pariat pe legumicultură şi nu regretă.

Şomeri, pensionari ori tineri – au investit în solarii şi susţin acum că profitul ajunge şi la câteva mii de lei pe lună.

“Se munceşte de dimineaţă până seara în solar. Dacă vrei să ai ceva, se fac trei recolte pe an.” O doamnă din Tiur, Alba, a fost contabilă, iar acum este pensionară. Pentru a-şi asigura un trai decent, a investit în trei solarii şi spune că nu regretă.

Pe legumicultură a pariat şi un domn din aceeaşi localitate. Rămas fără un loc de muncă, a ridicat două solarii cu sisteme de irigaţii, în care a investit aproximativ zece mii de lei. Este ajutat de soţie, iar profitul ajunge la câteva mii de lei pe lună, susţin ei.

Şi nu sunt singurii care au ales să facă asta. Aproape jumătate din oamenii care locuiesc în Tiur cultiva legume, pe care mai apoi le vând. “Până toamna numai aici ne petrecem timpul. Nu ne îmbogăţim din asta, dar nu ne rugăm de nimeni.”
De câştigat au şi clienţii. La intrarea în Tiur, autorităţile au aşezat pe un soclu o ridiche de dimeniuni mari, semn că acolo locuiesc oameni harnici.

Sursa:stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Top