You are here
Home > Actualitate > Ion Iliescu, mesaj despre moartea actriței Stela Popescu pe care o cunoaște din studenție: „Văzând şirea m-am gândit că aştept să-mi vină rândul şi mie…”
loading...

Ion Iliescu, mesaj despre moartea actriței Stela Popescu pe care o cunoaște din studenție: „Văzând şirea m-am gândit că aştept să-mi vină rândul şi mie…”

Fostul președinte, Ion Iliescu, a vorbit, într-o intervenție telefonică la Antena3 despre moartea actriței Stela Popescu pe care o cunoaște din studenție.

Acesta a mai precizat trecerea în neființă a Stelei Popescu este o mare pierdere pentru teatrul românesc.

Mare actriță Stela Popescu s-a stins din viață astăzi. Stela Popescu (n. 21 decembrie 1935, s. Slobozia-Hodorogea, Orhei, Basarabia) a realizat cupluri celebre alături de Ștefan Bănică și Alexandru Arșinel.

„Văzând şirea m-am gândit că aştept să-mi vină rândul şi mie…

Este un moment de mare durere pentru noi toți. Stela Popescu nu a fost un actor oarecare, a avut multe virtuți și a fost îndrăgită.

Eram cu soția în fața televizorului urmărind emisiunea Sandrei Stoicescu când a apărut această veste cumplită. Am cunoscut-o pe Stela încă de când era studentă.

Fusesem în vizită la Institut, cineva ne-a prezentat-o pe Stela Popescu, o fată frumoasă, plină de viață.

Era încă de atunci foarte îndrăgită”, a spus Ion Iliescu, joi, la Antena 3.

„Când Sandra Stoiescu a anunțat această veste am rămas uluit.

Este o mare pierdere pentru teatrul românesc”, a mai spus fostul președinte care a mărturisit și, că, ascultând această veste s-a gândit că așteaptă să-i vină rândul.

Unde s-a născut marea actriță

Stela Popescu s-a născut în 21 decembrie 1935, în Bălţi, Basarabia, şi şi-a dedicat întreaga viaţă teatrului şi filmului, fiind una dintre cele mai iubite actriţe româneşti. A absolvit Colegiul Naţional Unirea, din Braşov. A absolvit cursurile Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică în 1959.

Stela Popescu s-a născut într-o familie de învățători modești, iar prima amintire pe care o are bine întipărită în memorie este invadarea Basarabiei de către armata rusă.

Atunci, în 1940, tatăl ei considerat intelectual, deci dușman de clasă, este deportat în Siberia, iar mama se refugiază, împreună cu fiica în România, la Brașov.

În 1953, susține examenul de admitere la facultate și este repartizată la Facultatea de Limbă Rusă „Maxim Gorki“, la care renunță după un an și jumătate când intră în echipa Teatrului Ministerului de Interne.

Sursa: romaniazi.net

Lasă un răspuns

Top