You are here
Home > Actualitate > ”Dacă vrei bani, du-te la produs”. Tânără umilită de patroana unui restaurant la care muncise
loading...

”Dacă vrei bani, du-te la produs”. Tânără umilită de patroana unui restaurant la care muncise

O tânără de 19 ani din Gorj a avut parte de un tratament umilitor din partea patroanei unui restaurant la care era angajată.

Tabita Giugelea provine dintr-o familie cu mulți copii. Două dintre surorile ei, eleve la școala profesională, au făcut practică la un restaurant din Târgu Jiu, care are și hotel. A aflat de la ele că restaurantul are nevoie de un ajutor de bucătar și a mers să se angajaze. Se întâmpla pe 18 octombrie, iar de atunci a tot întrebat când primește contractul de muncă să-l semneze și mai ales când primește salariul.

”Șefa mi-a spus: «Dacă vrei bani, du-te la produs! Eu nu am bani să-ți dau. Nu ai nicio dovadă că ai lucrat aici»”, povestește Tabita Giugelea, citată de pandurul.ro.

Tânăra a mers la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj, unde a depus o plângere înregistrată pe 22 noiembrie.

”Cum să nu lucrez acolo, se vede pe camerele de supraveghere. Pot să descriu în amănunt unde este fiecare lucru în bucătărie, vă pot spune numele colegilor cu care am lucrat”, a spus tânăra.

Fata este dezamăgită de faptul că de la ITM i s-a spus că o să primească un răspuns abia în 30 de zile. Nu vrea decât să își ia salariul și să plece la muncă în străinătate.

”Lucram o zi da și una nu. Stăteam câte 16-17 ore la serviciu, m-au chemat și din libere. Cum să spună că nu mă plătesc, că nu au bani?”, a spus tânăra.

Lasă un răspuns

Top