You are here
Home > Actualitate > VREMEA SE SCHIMBĂ RADICAL! Anunțul meteorologilor PENTRU ZILELE URMĂTOARE!
loading...

VREMEA SE SCHIMBĂ RADICAL! Anunțul meteorologilor PENTRU ZILELE URMĂTOARE!

Vremea se schimbă radical începând de duminică! Ploile vor cuprinde treptat cea mai mare parte a țării. Treptat la munte și trecător în Maramureș, ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare. În zonele joase din sud, centru și est va mai fi ceață, posibil asociată trecător cu burniță. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 și 14 grade, iar cele minime între -1 și 10 grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral.

PROGNOZA METEO DUMINICĂ. Vremea va fi predominant închisă, însă valorile termice se vor situa, în general, peste cele climatologic specifice perioadei. Îndeosebi din a doua parte a zilei ploile vor cuprinde treptat cea mai mare parte a țării, exceptând sud-estul unde acestea se vor semnala pe spații mici și doar spre sfârșitul nopții. În Banat, Crișana, Maramureș și zona Carpaților Occidentali cantitățile de apă vor depăși punctiform 15…20 l/mp.

PROGNOZA METEO LUNI. Vremea va fi închisă se va răci față de zilele precedente, în special în vest, centru și nord. Temporar va ploua în sudul, centrul și estul țării, iar la munte va ninge și se va depune strat consistent de zăpada, în special în masivele sudice. Cu precădere în cursul nopții în Transilvania, nordul și în Subcarpații Moldovei, zona submontană din sud și pe spații mici și în dealurile vestice, treptat vor predomina ninsorile. În Oltenia, Muntenia, sudul Transilvaniei și în zonele montane aferente, cantitățile de apă vor depăși local 25 l/mp și izolat 40 l/mp.

Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări temporare în sud, est și la munte, cu viteze mai mari, în Bărăgan și pe creste, unde la rafală va putea depăși 55…60 km/h. Temperaturile maxime vor avea valori de la 1…2 grade în Dealurile de Vest și în nordul Moldovei, până la 12…14 grade în Dobrogea, iar cele minime se vor încadra între -3 și 10 grade.

PROGNOZA METEO MARȚI. Cerul va avea înnorări în majoritatea regiunilor și îndeosebi pe parcursul zilei în sud, centru și est vor fi precipitații, în general slabe cantitativ. În Transilvania, nordul și Subcarpații Moldovei vor predomina ninsorile, trecător în Oltenia vor fi precipitații mixte, iar în rest ploi, în timp ce la munte va continua să ningă. Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări la munte, în sud și în est. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 11 grade, iar cele minime între -5 și 5 grade. Noaptea vor fi condiții de ceață în zonele joase.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Cerul va fi temporar noros, iar în cursul nopții pe arii restrânse vor fi precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie în vestul și sud-vestul țării. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări temporare în regiunile vestice și montane.
Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 10 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -5 și 3 grade. Dimineața și noaptea în zonele joase va fi ceață.

De joi, valorile termice se vor situa, în general, în jurul celor specifice perioadei. Vor fi precipitații pe arii mai extinse în prima parte a intervalului. La Bucureşti, valorile termice se vor menține în general în jurul normelor, iar precipitațiile se vor semnala mai ales în prima parte a intervalului.

Lasă un răspuns

Top