You are here
Home > Actualitate > Stela Popescu s-a reinventat de o mie de ori şi avea planuri şi vise pentru încă o viaţă! Stela Popescu, un om de poveste: N-am timp de câte aş putea să fac. Şi aş vrea să fac…”
loading...

Stela Popescu s-a reinventat de o mie de ori şi avea planuri şi vise pentru încă o viaţă! Stela Popescu, un om de poveste: N-am timp de câte aş putea să fac. Şi aş vrea să fac…”

Stela Popescu s-a reinventat de o mie de ori şi avea planuri şi vise pentru încă o viaţă! Aşa se întâmplă, spunea ea, atunci când începi să lupţi cu propria soarta din copilărie.

Când înveţi să învingi orice opreliști, ca să rămâi alături de cei pe care-i iubeşti. Şi ca să îți împlineşti menirea – aceea de a fi actor. Artista declara că, odată ce spectatorii vor înceta să o mai cheme pe scenă, va găsi altceva de făcut.

Dar se înșela. Dacă n-ar fi plecat dintre noi, publicul ar fi rămas veşnic îndrăgostit de Stela Popescu. Şi ar fi aplaudat-o în picioare, la fiecare reprezentaţie în care actriţa punea şi o parte din energia şi dragostea ei.

Feminitatea se desăvârşeşte cu un surâs. Inteligenţa se citeşte în privire, însă de fiecare dată când îşi spune rolul actorul trebuie să împacheteze, din tot ce are mai bun, un dar… pe care publicul să şi-l dorească din nou, îndată ce a căzut cortina.

“Să ştiţi că nu se rezumă la a fi frumos şi a te plimba pe scenă… dacă nu ajungi să faci performanta te doare atât de tare, te doare îngrozitor! Ieşi de la spectacol, toată lumea se uită la Florin Piersic şi pe tine nu te băga nimeni în seamă. Păi te doare, pentru că marfa pe care o vinzi e propria ta fiinţă!”

Caracterul puternic al tinerei Stela Popescu s-a format probabil în copilărie, când tatăl basarabean i-a fost deportat în Siberia.

“L-au luat, au anunţat-o pe mama, s-a dus cu o bocceluţă cu un maieu, o pereche de ciorapi şi duş a fost la Vladivostok direct. N-am primit nicio scrisoare, 18 ani de zile!”

Fata s-a refugiat, împreună cu mama, la Braşov. Stela Popescu îşi punea cu haz, eticheta de băieţoi. Mama n-o prea credea în stare să devină artistă, dar a susţinut-o discret. De dragul ei, Stela a făcut un an de facultate de limba rusă. A renunţat fără regrete, tocmai pentru că instinctul o ducea într-o cu totul altă direcţie.

“Eu până la urma sigur că am făcut teatru! Şi i-am zis într-o zi: Vezi, mama, tu n-ai vrut să mă fac actriţă. Vezi că mi-a ieşit. Eeee, oi avut noroc că ţi-i ieşit!”

N-a fost noroc sau nu doar noroc! Colegii şi spectatorii au plăcut-o de la bun început I s-a părut totuşi normal să-şi dubleze talentul cu studii, aşa că a făcut şi Institutul de Teatru şi Film. La final, avea la Teatrul din Braşov ziua şi piesă pe scenă. A fost doar un pas până la scena spre care se ridicau milioane de priviri deodată: ecranul de cinema.

În paralel, televiziunea română descoperea o resursă uriaşă de divertisment făcut cu naturaleţe. A fost mai întâi chimia uluitoare dintre Stela Popescu şi Ştefan Bănică, apoi s-a format cuplul Stela-Arșinel.

“Am făcut un alt fel de comedie. Am făcut cuplete, travesti-uri, Arsinel canta deci am făcut cuplete muzicale. Adică deja cuplul avea alt caracter, de oameni mai copţi. Dar tot comici, ştii?”

De fapt, Stela Popescu a trăit două poveşti de iubire. Cea mai vizibilă era cea pentru teatru. Însă şi cea omenească a fost un model de potrivire a pasiunii între doi oameni care au avut şansa să se întâlnească. Mihai Maximilian, alintat Puiu, umorist şi textier de scenarii comice, i-a stat alături ca soţ aproape 30 de ani.

Când s-au cunoscut, Stela era măritată cu un regizor de radio. Prima întâlnire a fost atât de intensă, încât actriţa a hotărât să divorţeze şi s-a căsătorit cu Puiu.

“Am simţit că ceva s-a petrecut… ceva! Nu ştiu ce e cu dragostea asta, dragostea e ceva foarte interesant! Nu depinde nici de înfăţişarea, nici de ochii persoanei respective. Depinde de un fluid care se naşte între doi oameni. Ceva, ceva vine din interiorul lui!”

Mihai Maximilian a intuit cel mai bine ce trebuia să pună în scenariu, ca Stela să spună pe scenă. Dar într-o zi, Puiu nu s-a mai întors în casa în care locuiau amândoi. S-a prăpădit.

“Când a plecat Puiu a plecat 90% din viaţa mea. M-a întrebat o prietenă dacă m-am apucat să beau, crezând că de supărare o să mă apuc de băut. Nu mi-a trebuit, pentru că am această profesie care m-a scos din orice lucru urât din lume. Nimic nu mi-e urât, din cauză că joc teatru!”

La început de decembrie urma ca Stela şi Arsinel să apară împreună într-un spectacol peste hotare, în cinstea celor 40 de ani de drum împreună. E drept actriţa lua în calcul şi varianta, puţin probabilă, în care, într-un viitor nedefinit, publicul i-ar fi spus “destul!”

“Când n-o să mă mai chemaţi găsesc eu ce să fac! Am încă o mulţime de lucruri de făcut. N-am timp de câte aş putea să fac. Şi aş vrea să fac…”

Sursa: stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Top