You are here
Home > Actualitate > Balsamul de rufe poate face minuni în casa ta! 10 utilizări neașteptate care îți vor lăsa casa lună
loading...

Balsamul de rufe poate face minuni în casa ta! 10 utilizări neașteptate care îți vor lăsa casa lună

Suntem obișnuite să folosim balsamul de rufe pentru ceea ce a fost creat: pentru limpezirea rufelor, ca să le facă moi, catifelate și parfumate. Însă gospodinele curioase au descoperit în timp o mulțime de utilizări ale acestui balsam în casă.

Sunt trucuri care îți vor face viața mai ușoara, casa mai curată și ți-o vor parfuma. Iată în ce moduri îl poți utiliza:

1. Te scapă de mirosul de prăjeli

Dacă vrei să scapi rapid de mirosul greu al prăjelilor din casă, ai o soluție simplă. Pune într-un vas apă cu balsam de rufe și pune-l pe aragaz. Lasă-l să fiarbă câteva minute și casa ta va fi toată parfumată.

2. Curăță geamurile

Dacă ai rămas fără soluție pentru geamuri sau pur și simplu vrei să încerci altceva, amestecă o parte balsam cu patru părți apă și pulverizează pe geamurile murdare. Se vor curăța foarte bine, fără să rămână urme.

3. Curăță parchetul

Balsamul poate fi folosit și la curățarea parchetului, în amestec cu apa. Amestecați puțin balsam și apă și spălați cu acest amestec. Apoi stergeți parchetul cu o cârpă uscată.

Citește și: Prepară acasă balsamul perfect pentru rufe – Soluția BIO 100% naturală, fără chimicale! Este eficient, ușor de preparat și miroase îmbietor!

4. Curăța petele de pe mobilier

De asemenea, puteți scăpa de petele de apă de pe mobilier cu ajutorul amestecului de apă cu balsam. Ștergeți locul cu un burete umezit, lăsați să acționeze 10 minute, iar la final ștergeți bine cu o cârpă uscată.

5. Curăță baia

Și dacă tot ați început curățenia cu balsam, puteți trece și la baie, unde puteți folosi amestecul de apă și balsam. Puteți folosi orice tip de balsam de rufe, efectul va fi același.

Casa va fi curată și frumos mirositoare!

6. Scoate petele de pe hainele din piele

Balsamul de rufe este și un bun agent de curățare, iar cu ajutorul lui poți scoate petele de pe hainele din piele. Cu ajutorul unei cârpe moi, șterge ușor locul pătat cu balsam de rufe, iar petele vor dispărea.

7. Când fermoarul s-a blocat

În cazul în care fermoarul se încăpățânează să nu se deschidă, balsamul de rufe e de mare ajutor. Aplică puțin balsam pe fermoar și apoi va funcționa din nou.

8. Curăță autoturismului

Așa cum ați făcut curățenie în casă, puteți face și în autoturism, începând de la geamuri și până la banchetă.

9. Îndepărtează tapetul de pe pereți

Cu ajutorul unui amestec format dintr-o parte balsam de rufe la 1 litru de apă, tapetul se va curăța mai ușor de pe pereți. Dați pe pereți cu acest amestec, lăsați-l să acționeze circa 20 de minute, iar la final tapetul se va desprinde mai ușor.

10. Curăță pensulele

După utilizare, puneți pensula într-o cană în care ați pus apă și o picătură de balsam. După ce s-a înmuiat și curățat, ștergeți pensula și depozitați-o ca de obicei.

Lasă un răspuns

Top