You are here
Home > Actualitate > Din Siria o Delegația a guvernului de la Damasc, așteptată miercuri la discuțiile de la Geneva
loading...

Din Siria o Delegația a guvernului de la Damasc, așteptată miercuri la discuțiile de la Geneva

Delegația guvernului sirian care urmează să participe la cea de-a 8-a rundă de discuții cu privire la Siria, organizate sub egida ONU, va sosi miercuri la Geneva, a indicat marți o purtătoare de cuvânt a Națiunilor Unite, transmite AFP.

‘Delegația guvernului nu a sosit încă, dar emisarul special al ONU pentru Siria a primit un mesaj în care se spune că (delegația) urmează să ajungă mâine (miercuri)’, a declarat la Geneva Alessandra Vellucci, purtătoare de cuvânt a ONU.

‘Confirm că cea de-a 8-a rundă de discuții va începe astăzi (marți)’, a indicat ea, precizând că emisarul special al ONU, Staffan de Mistura, se va întâlni cu delegația opoziției siriene ‘puțin mai târziu în cursul zilei’.

Emisarul special Staffan de Mistura a participat marți dimineață la o întâlnire cu reprezentanți ai celor cinci membri permanenți ai Consiliul de Securitate, organizată la inițiativa Franței, a adăugat Alessandra Vellucci.

ONU încearcă să relanseze tratativele de pace de la Geneva cu privire la Siria, aflate într-un punct mort de mai multe luni, însă regimul de la Damasc, încurajat de victoriile sale militare, pare decis să-și impună propriile condiții.

Lasă un răspuns

Top