You are here
Home > Actualitate > FOTO: Descoperire uimitoare în Olt! Un bărbat a descoperit o brăţară de aur care ar face parte din Patrimoniul Naţional
loading...

FOTO: Descoperire uimitoare în Olt! Un bărbat a descoperit o brăţară de aur care ar face parte din Patrimoniul Naţional

Poliţiştii din Olt au ridicat de la un bărbat o brăţară din aur de 24 de Karate, de 108 grame. Bijuteria are însemne specifice dacice şi ar putea face parte din Patrimoniul Naţional Cultural al României.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt au ridicat o brăţară din aur, de la un bărbat de 27 de ani, din comuna Optaşi, judeţul Olt.

În urma examinării brăţării, s-a stabilit că aceasta este confecţionată din aur de 24 de Karate, cântăreşte 108 grame, iar la una dintre capete are reprezentat un cap de lup alungit, continuându-se cu un corp de şarpe, însemne specifice dacice.

Întrucât brăţara ar putea face parte din Patrimoniul Naţional Cultural al României, a fost înaintată spre examinare specialiştilor din cadrul Muzeului Naţional de Istorie, care urmează să se pronunţe asupra veridicităţii acesteia.

Poliţiştii continuă cercetările, pentru încălcarea prevederilor Ordonanţei de Urgenţă nr. 42 din 2000, privind protecţia patrimoniului arheologic şi declararea unor situri arheologice ca zone de interes naţional.

O bratara din aur de 24 de karate, care cantareste 108 grame si ar putea face parte din Patrimoniul National Cultural al Romaniei, a fost ridicata de la un barbat, de catre politistii din Olt.

Brăţară din aur ce ar putea data din perioada dacică, descoperită la un bărbat din Olt

In urma investigatiilor, politistii au ridicat bratara din aur de la un barbat, de 27 de ani, din comuna Optasi, judetul Olt.

„In urma examinarii bratarii, s-a stabilit ca aceasta este confectionata din aur de 24 de K, cantareste 108 g, iar la una dintre capete are reprezentat un cap de lup alungit, continuandu-se cu un corp de sarpe, insemne specifice dacice”, potrivit unui comunicat al IGPR.

Descoperire șocantă în casa unui om din Olt. Polițiștii au înlemnit când au văzut ce avea într-o cutie!

Bratara a fost trimisa spre examinare specialistilor din cadrul Muzeului National de Istorie, care urmeaza sa se pronunte asupra veridicitatii acesteia.

Politistii continua cercetarile, pentru incalcarea prevederilor OUG 42/2000, privind protectia patrimoniului arheologic si declararea unor situri arheologice ca zone de interes national.

Lasă un răspuns

Top