You are here
Home > Actualitate > Premierul turc afirmă că UE este ”confuză” de când Marea Britanie a decis să părăsească blocul comunitar
loading...

Premierul turc afirmă că UE este ”confuză” de când Marea Britanie a decis să părăsească blocul comunitar

Uniunea Europeană este ”complet confuză” de când Marea Britanie a votat pentru ieșirea din blocul comunitar și trebuie să-și revizuiască viziunea privind extinderea sa și locul Turciei în acest sens, a declarat luni, la Londra, premierul turc Binali Yildirim, relatează Reuters.

Lansate în 2005, după decenii de tatonări, negocierile de aderare a Turciei la UE avansează lent, în principal din cauza opoziției Franței și Germaniei, țări care se tem de intrarea în Uniune a unei țări cu 73 de milioane de locuitori, în marea majoritate musulmani.

Campania de represiune lansată de Ankara după tentativa de lovitură de stat din iulie 2016 a înrăutățit relațiile dintre Bruxelles și Ankara.

În cadrul unei vizite la Londra, Binali Yildirim a declarat că Uniunea Europeană ar trebui să-și revizuiască planurile de extindere a blocului comunitar.

”După decizia Brexit, Uniunea Europeană este complet confuză. Ei trebuie să-și revizuiască viziunea pentru viitor, cât de departe vor să extindă blocul și ce loc va avea Turcia în acest sens. Noi suntem aici. Nu plecăm nicăieri”, a spus premierul turc.

Yildirim a reafirmat totodată că, în opinia Turciei, criza din Siria vecină nu poate fi rezolvată atât timp cât președintele Bashar al-Assad va fi la putere.

”Regimul actual este responsabil pentru modul în care au evoluat lucrurile în Siria. Nu cred că este o perspectivă realistă construirea unei păci durabile în Siria cu Assad la putere”, a insistat șeful guvernului turc.

Lasă un răspuns

Top